Timp de patru zile, 30 de producători de lapte au depus cereri pentru subvenții de peste 28 milioane de lei

Timp de patru zile, 30 de producători de lapte au depus cereri pentru subvenții de peste 28 milioane de lei
Sursa foto: sydaproductions

În patru zile de la deschiderea apelului pentru solicitarea subvențiilor pentru kilogramul de lapte de vacă, Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) a recepționat 30 de cereri. Fermierii le depune până pe data de 15 aprilie 2024, a precizat Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA).

„În doar patru zile de la deschiderea apelului pentru solicitarea subvențiilor pentru kilogramul de lapte de vacă, Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură a recepționat 30 de cereri în valoare de 28,66 milioane lei, a notat MAIA.
Sursa foto: maia.gov.md

Pe 4 martie, statul a anunțat sprijin pentru sectorul zootehnic, producători autohtoni de lapte. Fermierii pot accesa plăți directe în valoare de 3 lei pentru fiecare litru de lapte livrat în perioada 1 iulie - 31 decembrie 2023.

Sprijin pentru sectorul zootehnic: Fermierii pot accesa plăți directe de 3 lei pentru fiecare litru de lapte
Statul anunță sprijin pentru sectorul zootehnic, producători autohtoni de lapte. Fermierii pot accesa plăți directe în valoare de 3 lei pentru fiecare litru de lapte livrat în perioada 1 iulie - 31 decembrie 2023. Cererile pot fi depuse până pe data de 15 aprilie 2024, la oficiile teritoriale ale Ag…

Detalii referitoare la condițiile de accesare, criteriile de eligibilitate, precum și lista documentelor obligatorii necesare pentru depunerea cererilor pot fi consultate în cadrul Regulamentului privind acordarea de plăți directe.

Fermierii pot găsi documentația necesară și instrucțiuni suplimentare pe site-ul oficial al AIPA, secțiunea „Plăți directe sectorul zootehnic 2024”.