Primul grup de piloți ucraineni au fost instruiți pe avioane F-16 în SUA - Politico

Primul grup de piloți ucraineni au fost instruiți pe avioane F-16 în SUA - Politico
Imagine simbol

Primul grup de piloți ucraineni a finalizat pregătirea pe aeronave F-16 la o bază militară din Arizona, în Statele Unite, potrivit Politico, cu referire la declarația purtătoarei de cuvânt a Gărzii Naționale din Arizona, Erin Hannigan.

Acesta a declarat că finalizarea antrenamentului va fi un pas decisiv pentru a se asigura că avioanele moderne apar pe cerul Ucrainei.

Piloții au fost instruiți la baza 162 a Gărzii Naționale Aeriene din Tucson. O purtătoare de cuvânt a Gărzii Naționale nu a dezvăluit cu exactitate câți dintre ei au terminat pregătirea sau data exactă a absolvirii „din cauza preocupărilor pentru siguranța lor”.

Potrivit acesteia, piloții se îndreaptă acum spre Europa, unde trebuie să urmeze o pregătire suplimentară.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Pe 21 mai, Ministerul olandez al Apărării a anunțat finalizarea pregătirii a 10 specialiști ucraineni care au fost instruiți în întreținerea avioanelor F-16. În timpul antrenamentului, armata ucraineană s-a pregătit, inclusiv pentru eventualele riscuri în timpul zborurilor F-16.

Ministrul olandez al Apărării, Kaisa Ollongren, a declarat că, începând cu această vară, Ucraina va începe să primească avioane de vânătoare F-16. Avioanele daneze vor fi primele care vor pleca.

Președintele Volodimir Zelenski a spus că Ucraina are nevoie de peste 100 de avioane de luptă F-16 ca să țină piept rușilor.

Piloții ucraineni au început antrenamentele pe avioanele F-16, oferite de Danemarca
Opt piloți ucraineni au început antrenamentul pe avioanele de luptă F-16, în Danemarca. Militarii au sosit la baza aeriană militară daneză din Skrydstrup, marți, 22 august, împreună cu 65 de membri ai personalului, care vor fi instruiți în întreținerea avioanelor, scrie Reuters. Liderul de la Kiev,…
Danemarca: Ucraina va putea utiliza avioanele de luptă F-16 doar pe teritoriul său
Kievul va putea utiliza avioanele de luptă F-16, furnizate de Țările de Jos și Danemarca, exclusiv pe teritoriul Ucrainei. Anunțul a fost făcut luni, 21 august, de către ministrul Apărării de la Copenhaga, Jacob Ellemann-Jensen, scrie Reuters. „Transferăm arme cu condiția că ele vor vi folosite pen…