Primarul care a tamponat mortal un băiat de 14 ani, trimis în judecată. Ce pedeapsă riscă

Primarul care a tamponat mortal un băiat de 14 ani, trimis în judecată. Ce pedeapsă riscă
Colaj ziar.md.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță că primarul satului Boldurești, Nisporeni, învinuit de lovirea mortală a unui adolescent, în februarie 2024, a fost trimis în judecată.

Potrivit procurorilor, accidentul a avut loc pe segmentul unei curbe, cu aproximativ jumătate de kilometru până la indicatorul de intrare în satul Boldurești. În acea seară, șoferul învinuit nu și-a adaptat viteza la condițiile rutiere, inclusiv a circulat pe contrasens și l-a lovit din spate pe adolescent.

Însă, după ce l-ar fi lovit, șoferul și-ar fi continuat drumul, fără să-i acorde ajutor, contrar legii. Totodată ar fi apelat la un prieten, din raionul Nisporeni, pentru ca să-l ajute să ascundă urmele infracțiunii. Astfel, acesta ar fi închiriat o mașină de același model și culoare și i-a montat plăcuța cu numărul de înmatriculare a celei implicate în accident.

Astfel, ar fi creat falsa impresie că automobilul nu ar avea defecțiuni caracteristice accidentului și că inculpatul nu ar fi comis acest accident. Astfel, l-ar fi favorizat, ceea ce potrivit Codului penal se pedepsește cu amendă de până la 42.500 lei sau cu închisoare pentru un termen de până la 3 ani, urmând ca instanța de judecată să decidă.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

În ceea ce-l privește pe șoferul care l-a lovit mortal pe adolescent, pentru fapta comisă acesta riscă pedeapsa cu închisoarea de 3 la 7 ani, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport. Cumulativ, pentru părăsirea locului acelui accident, inculpatul riscă amendă de până la 42.500 lei sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 200 la 240 de ore, sau închisoare de până la 2 ani.

La solicitarea procurorilor PCCOCS, acesta continuă să fie plasat în penitenciar în stare de arest preventiv. Urmează ca Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, să se pronunțe, timp în care ambii bărbați beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

UPDATE/ Primarul care a tamponat mortal un băiat de 14 ani rămâne în arest preventiv pentru încă 30 de zile
ACTUALIZARE (19 aprilie 17:50) Șoferul învinuit de accidentul de la Boldurești rămâne în arest preventiv, pentru alte 30 de zile. Decizia a fost pronunțată pe 19 aprilie de magistrații de la Judecătoria Chișinău, care au acceptat demersul procurorilor. „Măsura aplicată este necesară în vederea fina…
Primarul unui sat din raionul Nisporeni, reținut: Este suspectat că a tamponat mortal un copil de 14 ani
Primarul localității Boldurești din raionul Nisporeni a fost reținut de oamenii legii în dimineața zilei de 21 februarie, fiind suspectat că a tamponat mortal un copil de 14 ani și a fugit de la fața locului. La 19 februarie, în localitatea Boldurești din raionul Nisporeni, un copil de 14 ani