UPDATE/ Primarul care a tamponat mortal un băiat de 14 ani rămâne în arest preventiv pentru încă 30 de zile

UPDATE/ Primarul care a tamponat mortal un băiat de 14 ani rămâne în arest preventiv pentru încă 30 de zile
Colaj ziar.md. Sursa foto: Poliția R. Moldova

ACTUALIZARE (19 aprilie 17:50) Șoferul învinuit de accidentul de la Boldurești rămâne în arest preventiv, pentru alte 30 de zile. Decizia a fost pronunțată pe 19 aprilie de magistrații de la Judecătoria Chișinău, care au acceptat demersul procurorilor.

„Măsura aplicată este necesară în vederea finalizării investigațiilor. Acum, urmează ca procurorilor PCCOCS să le fie prezentate rezultatele expertizelor dispuse, în vederea trimiterii dosarului în judecată. Între timp, bărbatul beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii”, notează PCCOCS.

(Actualizare: 23 februarie) Primarul satului Boldureşti din raionul Nisporeni, Nicanor Ciochină, care a tamponat mortal un băiat de 14 ani, va sta 30 de zile în arest preventiv. Decizia a fost pronunțată vineri, 23 februarie, de Judecătoria Ciocana.

0:00
/
Sursa video: publika.md 

(Știrea inițială: 22 februarie) Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță că a depus demers de aplicare a arestului preventiv pentru 30 de zile în privința primarului din localitatea Boldurești, raionul Nisporeni, care a tamponat mortal un băiat de 14 ani. Judecătoria Ciocana urmează să stabilească data și ora examinării demersului.

„Procurorii PCCOCS au depus demers de aplicare a arestului preventiv pentru 30 de zile în privința conducătorului automobilului, care a lovit un luni un copil la Boldurești, Nisporeni. Urmează ca Judecătoria Chișinău (Sediul Ciocana) să stabilească data și ora examinării demersului”, anunță PCCOCS.

Primarul din localitatea Boldurești, raionul Nisporeni, este Nicanor Ciochină. Acesta a fost ales primar de Boldurești toamna trecută, candidând independent. Anterior, Nicanor Ciochină a ocupat funcția de șef al Inspectoratului de Poliție Nisporeni.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

La 19 februarie, în localitatea Boldurești din raionul Nisporeni, un copil de 14 ani a fost tamponat mortal de o mașină, iar șoferul a fugit de la fața locului, lăsând minorul acolo. Ulterior, Poliția a anunțat că accidentul a fost provocat de primarul localității.

Oamenii legii spun că bărbatul a încercat să ducă în eroare Poliția pentru a se eschiva de la răspundere. Mai întâi a montat plăcuța cu numărul de înmatriculare pe o mașină de marcă identică celei implicate în accident, după care a înscenat un accident rutier cu implicarea mașinii deteriorate, pentru a ascunde urmele accidentului în care a fost tamponat copilul.

Potrivit Poliției, complice al primarului ar fi un medic stomatolog, care l-ar fi ajutat să găsească o mașină identică cu cea implicată în accident. Tot el a participat la montarea plăcuței cu numărul de înmatriculare pe altă mașină.

Pe caz a fost pornită o cauză penală care se află în gestiunea procurorilor din Chișinău.