Popșoi confirmă că Antony Blinken va anunța la Chișinău un pachet de sprijin pentru R. Moldova

Popșoi confirmă că Antony Blinken va anunța la Chișinău un pachet de sprijin pentru R. Moldova
Sursa foto: presedinte.md

Șeful diplomației de la Chișinău a confirmat faptul că secretarul de stat american Antony Blinken va anunța un pachet de sprijin pentru R. Moldova în cadrul vizitei sale în țara noastră. Cu toate acestea, Mihai Popșoi a refuzat să ofere alte detalii, precizând că această misiune îi va reveni oficialului din SUA.

„Din păcate nu pot să vă ofer mai multe detalii. Va trebuie să vă ofere domnul Blinken când va veni aici, pentru că altfel nu ar fi corect, dar confirm că va anunța un pachet de sprijin pentru R. Moldova. De altfel, însăși venirea sa este un demers de sprijin politic la un nivel extrem de înalt, … dar și sprijin financiar, care va ajuta R. Moldova și cetățenii noștri”, a declarat ministrul Popșoi în cadrul unui club de presă.

Acum câteva zile, asistentul lui Antony Blinken pentru Afaceri Europene și Eurasiatice, James O’Brien, a declarat în cadrul briefing de presă că SUA va anunța un pachet semnificativ de sprijin pentru țara noastră.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

„Voi păstra toate anunțurile pe care le va face secretarul pentru ziua respectivă. Preconizez că va anunța un pachet semnificativ de sprijin pentru tranziția R. Moldova, inclusiv la capitolul independenței energetică și limitarea dependenței de sursele din est, precum și sprijin pentru democrație și împotriva amenințărilor rusești. Dar detaliile le vom lăsa pentru acea zi”, a declarat atunci O’Brien

Amintim că Antony Blinken va ajunge la Chișinău miercuri, 29 mai, aceasta fiind cea de-a doua sa vizită în R. Moldova din ultimii doi ani. Ultima dată, secretarul de stat al SUA a venit la Chișinău pe 6 martie 2022, ca parte a unui turneu european prin șase țări, cu scopul de a întări unitatea în fața invaziei rusești în Ucraina.

Agenda vizitei lui Antony Blinken în R. Moldova va include discuții cu președinta Maia Sandu și alți înalți oficiali, pentru a reafirma sprijinul SUA față de progresul autorităților de la Chișinău în ceea ce privește aderarea la UE și securitatea energetică. Ulterior, Blinken va pleca în Cehia, unde va discuta despre sprijinul acordat Ucrainei.

Departamentul de Stat al SUA confirmă vizita lui Blinken în R. Moldova
Secretarul de stat american, Antony Blinken, va efectua o vizită la Chișinău săptămâna viitoare, anunță Departamentul american de Stat. Potrivit unui comunicat de presă, acesta va avea convorbiri cu președinta Maia Sandu și cu premierul Dorin Recean. Blinken va vizita și Cehia în perioada 28 - 30 m…
Oaspeți de peste Ocean la Chișinău: Antony Blinken ar putea efectua săptămâna viitoare o vizită în R. Moldova
Secretarul de stat american Antony Blinken ar putea efectua săptămâna viitoare o vizită la Chișinău. Acest lucru este raportat de publicația română G4Media, care notează că informația a fost confirmată de surse oficiale. „Oficialii de la Chișinău și din SUA discută în aceste zile despre o posibilă…