Oaspeți de peste Ocean la Chișinău: Antony Blinken ar putea efectua săptămâna viitoare o vizită în R. Moldova

Oaspeți de peste Ocean la Chișinău: Antony Blinken ar putea efectua săptămâna viitoare o vizită în R. Moldova
Antony Blinken în timpul ultimei sale vizite la Chișinău. Sursa foto: Ambasada SUA în R. Moldova

Secretarul de stat american Antony Blinken ar putea efectua săptămâna viitoare o vizită la Chișinău. Acest lucru este raportat de publicația română G4Media, care notează că informația a fost confirmată de surse oficiale.

„Oficialii de la Chișinău și din SUA discută în aceste zile despre o posibilă vizită în R. Moldova a secretarului de stat al SUA Antony Blinken. Perfectarea vizitei depinde de evoluția din cele două mari dosare ale momentului – invazia rusă în Ucraina și războiul dintre Israel și organizația teroristă Hamas”, precizează jurnaliștii de peste Prut.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Până în momentul publicării acestei știri, Ministerul Afacerilor Externe de la Chișinău, Guvernul și Președinția nu au făcut anunțuri în acest sens.

În cazul în care informația se va confirma, aceasta va fi a doua vizită a lui Blinken la Chișinău, efectuată în ultimii doi ani. Ultima dată, secretarul de stat al SUA a venit la Chișinău pe 6 martie 2022, ca parte a unui turneu european prin șase țări, cu scopul de a întări unitatea în fața invaziei rusești în Ucraina.