Departamentul de Stat al SUA confirmă vizita lui Blinken în R. Moldova

Departamentul de Stat al SUA confirmă vizita lui Blinken în R. Moldova
Sursa foto: Sergei Grits/AP/picture alliance

Secretarul de stat american, Antony Blinken, va efectua o vizită la Chișinău săptămâna viitoare, anunță Departamentul american de Stat. Potrivit unui comunicat de presă, acesta va avea convorbiri cu președinta Maia Sandu și cu premierul Dorin Recean.

Blinken va vizita și Cehia în perioada 28 - 30 mai curent.

„La Chișinău, secretarul Blinken se va întâlni cu președinta R. Moldova, Maia Sandu și cu alți înalți oficiali, pentru a reafirma sprijinul SUA pentru progresul Ri. Moldova în ceea ce privește aderarea la UE și securitatea energetică.  La Praga, acesta se va întâlni cu ministrul ceh de externe Jan Lipavský și cu alți înalți oficiali pentru a discuta despre sprijinul continuu pentru Ucraina (...)”, se menționează în notă.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram


Aceasta va fi cea de-a doua vizită a lui Blinken la Chișinău. Ultima dată, secretarul de stat al SUA a venit la Chișinău pe 6 martie 2022, ca parte a unui turneu european prin șase țări, cu scopul de a întări unitatea în fața invaziei rusești în Ucraina.

Oaspeți de peste Ocean la Chișinău: Antony Blinken ar putea efectua săptămâna viitoare o vizită în R. Moldova
Secretarul de stat american Antony Blinken ar putea efectua săptămâna viitoare o vizită la Chișinău. Acest lucru este raportat de publicația română G4Media, care notează că informația a fost confirmată de surse oficiale. „Oficialii de la Chișinău și din SUA discută în aceste zile despre o posibilă…