Peste 3.500 de persoane vor testa aplicația mobilă EVO, care va conține acte de identitate în format electronic

Peste 3.500 de persoane vor testa aplicația mobilă EVO, care va conține acte de identitate în format electronic
Sursa foto: Agenția de Guvernare Electronică

Peste 3.500 de cetățeni au fost înregistrați în lista de testare a aplicației EVO, în versiunea Beta. Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării și Agenția de Guvernare Electronică au anunțat pe 16 aprilie startul testării. Persoanele care s-au înregistrat pentru a testa aplicația prin intermediul evo.gov.md și au indicat informații complete cu privire la sistemul de operare al telefonului mobil, au primit spre testare aplicația.

Astfel, peste 3.500 de persoane au primit instrucțiuni de accesare ale aplicației în regim de test, atât pe email, cât și pe grupul dedicat de comunicare directă, după cum urmează:

 • Utilizatorii iOS: Un email de la aplicația TestFlight cu instrucțiuni de accesare.
 • Utilizatorii Android: Link direct pentru accesare pe Play Store.

Important de știut:

 • Versiunile oferite spre testare sunt: 83 pentru Android și 90 pentru iOS;
 • Accesul la toate funcționalitățile aplicației necesită autentificare cu semnătura electronică. Utilizatorii fără semnătură electronică vor avea acces limitat;
 • Versiunea Beta funcționează cu date reale, reflectând identitatea reală a utilizatorului;
 • Feedback-ul utilizatorilor este crucial pentru depistarea erorilor și optimizarea continuă a EVO.

Ce este disponibil pentru testare EVO Beta?

 • Acte Digitale și Portofelul Digital;
 • Plăți MPay și gestionarea conturilor de recepționare a plăților de stat;
 • Informații personale și fiscale;
 • Date ale afacerii;
 • Informații despre sănătate – statul de asigurat al utilizatorului și copiilor;
 • Acces la informații despre serviciile publice cu opțiunea de inițiere a procesului de obținere din aplicație pentru cele electronice.

Cum pot fi raportate erorile?

Prin intermediul butonului „Lasă-ne feedback”, disponibil pe ecranul principal al aplicației. Erorile raportate și informațiile vor fi analizate și prioritizate de echipa de dezvoltare, iar lista îmbunătățirilor va fi incluse în actualizările periodice ale aplicației.

De ce se testează în Beta?

Testarea în Beta are drept scop eliminarea erorilor și problemelor neprevăzute care ar putea impacta experiența de utilizare. Întreaga echipă de dezvoltare mizează pe susținerea comunității și raportarea problemelor întâmpinate în perioada de testare.

Despre EVO

Aplicația mobilă EVO a fost lansată de Guvernul R. Moldova pentru a permite fiecărui cetățean să dețină permisul de conducere, pașaportul și buletinul de identitate în format digital. Potrivit autorităților, acest instrument va permite cetățenilor să interacționeze mai simplu cu serviciile publice prestate de stat.

Reprezentanții Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării au declarat anterior că aplicația mobilă EVO a fost creată după una similară, disponibilă în Ucraina, care s-ar bucura de mare succes în rândul utilizatorilor.

Aplicația a fost dezvoltată prin intermediul Proiectului Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID, Suedia și Marea Britanie, precum și cu susținerea UNDP și Banca Mondială.

A fost lansată prima versiune a aplicației EVO. Cetățenii, îndemnați să se înregistreze și să vină cu feedback
Autoritățile au lansat în regim de testare EVO beta, aplicația care va permite testarea modulelor de acte în format electronic și portofel de identitate digitală, plăți publice simplificate și gestionarea conturilor de plăți. Cetățenii sunt îndemnați să se înregistreze, iar ulterior să vină cu feedb…