Pe drumurile din nordul și centrul țării va circula tehnică militară. Precizările Ministerului Apărării

Pe drumurile din nordul și centrul țării va circula tehnică militară. Precizările Ministerului Apărării
Imagine simbol

În perioada 9 - 16 mai curent, vor avea loc mai multe deplasări ale unităților de tehnică militară pe drumurile naționale din centrul și nordul țării, în cadrul exercițiului „Swift Response-2024”. În acest context, cetățenii sunt îndemnați să păstreze calmul și să se informeze din surse sigure.

Exercițiul se va desfășura pe teritoriul țării noastre și la acesta vor participa peste 400 de militari din Brigada de Infanterie motorizată „Moldova”, Batalionul cu destinație specială „Fulger” și militari din Divizia aeropurtate 82 din SUA.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Potrivit Ministerului Apărării, pentru salturile cu parașuta, vor fi implicate și două aeronave militare C-130 Hercules, din cadrul comandamentului SUA în Europa și Africa. Totodată, instituția dă asigurări că măsurile de siguranță necesare în timpul antrenamentelor vor fi respectate fără a perturba activitatea publică.

Exercițiul „Swift Response-2024”, face parte din exercițiul multinațional „Defender Europe 24” și are loc în conformitate cu Planul de instruire al Armatei Naţionale pentru anul curent.

Salturi cu parașuta și trageri de luptă: Militarii moldoveni se vor antrena cot la cot cu colegii din SUA
În perioada 9-16 mai, Armata Națională va participa la exercițiul „Swift Response-2024”, condus de Comandamentul Statelor Unite ale Americii în Europa și Africa. Exercițiul se va desfășura pe teritoriul țării noastre și la acesta vor participa peste 400 de militari din Brigada de Infanterie motoriza…