Salturi cu parașuta și trageri de luptă: Militarii moldoveni se vor antrena cot la cot cu colegii din SUA

Salturi cu parașuta și trageri de luptă: Militarii moldoveni se vor antrena cot la cot cu colegii din SUA
Imagine simbol. Sursa foto: Ministerul Apărării

În perioada 9-16 mai, Armata Națională va participa la exercițiul „Swift Response-2024”, condus de Comandamentul Statelor Unite ale Americii în Europa și Africa. Exercițiul se va desfășura pe teritoriul țării noastre și la acesta vor participa peste 400 de militari din Brigada de Infanterie motorizată „Moldova”, Batalionul cu destinație specială „Fulger” și militari din Divizia aeropurtate 82 din SUA.

Ministerul Apărării precizează că în cadrul instruirilor vor fi implicate unități de tehnică din dotarea Armatei Naționale, precum și două aeronave militare C-130 Hercules, din cadrul comandamentului SUA în Europa și Africa.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Conform planului, militarii vor efectua salturi cu parașuta în perimetrul localităților din raioanele Florești, Fălești și Bălți. Totodată, vor fi executate trageri de luptă din armamentul ușor de infanterie la Centrul de Instruire al municipiului Bălți.

„Swift Response” face parte din exercițiul multinațional „Defender Europe 24” și este destinat forțelor speciale moldo-americane. Armata Națională participă la exercițiile „Defender Europe” începând cu anul 2021.