Părinții își pot înscrie copiii cu cerințe educaționale speciale la orice școală din capitală. Precizările Primăriei

Părinții își pot înscrie copiii cu cerințe educaționale speciale la orice școală din capitală. Precizările Primăriei
Sursa foto: DAPA Images

Copiii cu Cerințe Educaționale Speciale (CES) vor putea fi înscriși în clasa I în orice sector din Chișinău. Primăria municipiului Chișinău anunță că la cererea părinților și a reprezentanților legali ai acestor copii a modificat prevederile punctului 3 din Decizia Consiliului de Administrare al DGETS nr. 2/4 din 14.03.2024, „Cu privire la reconfigurarea districtelor școlare pentru înscrierea în învățământul primar”.

Prin această modificare, în cadrul procesului de înscriere în clasa I a copiilor cu CES, nu se va mai ține cont de districtul școlar stabilit. Scopul acestei măsuri este de a ne asigura că acești copii beneficiază de oportunitățile adecvate de educație și că sunt plasați în mediul școlar cel mai potrivit pentru nevoile lor specifice”, a notat Primăria.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Totodată, municipalitatea anunțat că până în prezent au fost depuse 3.121 de cereri pentru înscrierea copiilor în clasa I. Concomitent, 3.056 de cereri nu au fost procesate, iar 55 au fost retrase.

Potrivit municipalității, 10.409 de copii din municipiul Chișinău urmează a fi înscriși în clasa I pentru anul de studii 2024 - 2025. Elevii vor fi repartizați în 386 de clase, în cele 139 de instituții publice de învățământ primar și secundar, ciclu I și II.

Începe înscrierea elevilor din capitală în clasa întâi. Ce documente trebuie să prezinte părinții
Astăzi începe înscrierea elevilor din capitală în clasa întâi, care se va desfășura în trei etape. Prima etapă va dura până pe 24 mai, rezultatele urmând să fie afișate către data de 30 mai. În această perioadă vor fi înscriși copiii care până pe 1 septembrie vor avea deja împliniți