Începe înscrierea elevilor din capitală în clasa întâi. Ce documente trebuie să prezinte părinții

Începe înscrierea elevilor din capitală în clasa întâi. Ce documente trebuie să prezinte părinții
Imagine simbol. Sursa foto: Shutterstock

Astăzi începe înscrierea elevilor din capitală în clasa întâi, care se va desfășura în trei etape. Prima etapă va dura până pe 24 mai, rezultatele urmând să fie afișate către data de 30 mai. În această perioadă vor fi înscriși copiii care până pe 1 septembrie vor avea deja împliniți șapte ani, iar viza de reședință a acestora corespunde cu districtul școlar.

Cererea de înscriere a copiilor în clasa I se va depune pe platforma escoala.chisinau.md și va fi completată cu următoarele documente:

  • cererea de înscriere a copilului (se completează online);
  • buletinul de identitate al părintelui/reprezentantului legal al copilului;
  • certificatul de naștere al copilului.

A II-a etapă de înscriere a elevilor în clasa întâi va începe pe 3 iunie și va dura până pe 17 iunie. Aceasta vizează copiii care nu corespund districtului școlar sau care vor împlini vârsta de șapte ani până pe 31 decembrie 2024. Rezultatele vor fi afișate pe 20 iunie, pe platforma e-scoala.chisinau.md.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

La fel ca și anul trecut, va exista o etapă intermediară, în perioada 20-30 august, în care Direcția Generală Educaţie, Tineret şi Sport din Chişinău (DGETS) va recepționa cererile părinților care nu au reușit să-și înscrie copiii în primele două etape.

În anul de studii 2024-2025, 139 de instituții de învățământ publice și private din capitală prognozează înscrierea a 10.415 copii, cu 309 elevi mai mulți decât anul precedent

Alte zece instituții - opt publice și două private, nu vor organiza înscrierea copiilor în clasa întâi, din varii motive. Conform informațiilor furnizate de autoritățile municipale, unele instituții nu au clase primare sau sunt instituții private, a căror fondatori au decis să nu înscrie elevi în clasa întâi.