Parcul IT din R. Moldova are un nou administrator. Cine a preluat funcția

Parcul IT din R. Moldova are un nou administrator. Cine a preluat funcția
Sursa foto: Facebook/ATIC

Parcul IT din R. Moldova are un nou administrator. Este vorba despre Marina Bzovîi, care a preluat funcția în baza unei decizii a Guvernului.

Potrivit Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării (MDED), Marina Bzovîi este licențiată în drept și masterandă în drept informațional și tehnologia informației pentru afaceri la Universitatea de Stat din R. Moldova și Universitatea Tehnică din R. Moldova. Aceasta a absolvit mai multe programe de formare profesională în IT, cum ar fi în managementul proiectelor, dar și a unui stagiu de practică în Statele Unite ale Americii.

Totodată, Bzovîi a început activitatea în 2015, deținând poziții în sectoare de prima linie în economia R. Moldova, iar în martie 2019 a fost numită în calitate de Director Executiv al Asociației Naționale a Companiilor din Domeniul TIC, fiind responsabilă de agenda sectorului IT și comunicații, dezvoltarea asociației, dar și a comunității TIC.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Marina Bzovîi a fost responsabilă și de promovarea reformelor privind interacțiunea la distanță dintre Guvern/Business și Business/Consumatori în cadrul Consiliului Economic, având rolul de vicepreședintă al Consiliului Consultativ pentru Digitalizarea Economiei – iConsiliu.

Anterior, funcția a fost deținută de Natalia Donțu. După 4 ani de activitate, aceasta a fost eliberată înainte de termen.

Parcul IT din R. Moldova rămâne fără administrator. Natalia Donțu pleacă din funcție, după patru ani de activitate
Natalia Donțu va fi eliberată din funcția de administratoarea a Moldova Innovation Technology Park (MITP). O decizie în acest sens a fost aprobată miercuri, 10 aprilie, la ședința Guvernului. Aceasta va lucra până pe data de 19 aprilie anul curent. Motivele eliberării din funcție înainte de termen…