Până la sfârșitul lunii aprilie, în zece sate din țară vor fi deschise farmacii subvenționate de stat

Până la sfârșitul lunii aprilie, în zece sate din țară vor fi deschise farmacii subvenționate de stat
Sursa foto: amdm.gov.md

Alte zece farmacii subvenționate de stat vor fi deschise în satele din R. Moldova până la sfârșitul lunii aprilie, a declarat directorul Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, Dragoș Guțu, într-un interviu pentru Radio Moldova.

„Practic, în toate 70 de sate atribuite se lucrează pentru că este un proces nu atât de simplu: trebuie de identificat un spațiu, trebuie de făcut reparație, mobilier, de identificat persoana care va munci, care trebuie instruit. Prima farmacie a fost deschisă într-o lună, foarte operativ. Avem un grafic de monitorizare lunară pentru fiecare lot, fiecare farmacie, la ce etapă este, dacă există vreo dificultate putem interveni. Pentru noi este important nu doar să distribuim în satele acestea, dar să vedem un rezultat final. În luna mai vom organiza o nouă licitație. Avem mai multe cereri parvenite între timp de la sate care nu au fost inițial incluse în proiect”, a spus Dragoș Guțu.

Proiectul se desfășoară ca urmare a aprobării de către Guvern a regulamentului potrivit căruia, antreprenorii care vor deschide farmacii în satele unde nu există asistență farmaceutică, vor primi licență gratuită și subvenții lunare de la 10 până la 20 de mii de lei.

La prima etapă au fost selectate 150 de localități rurale, unde nu există farmacii licențiate, iar populația depășește o mie de locuitori.

Prima farmacie deschisă în satul Alexăndreni, din Sîngerei pe 28 martie, înregistrează deja o creștere a vânzărilor, a declarat directorul Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, Dragoș Guțu. Acum, cetățenii beneficiază gratuit de servicii elementare de sănătate, precum măsurarea tensiunii arteriale și a glicemiei.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

În prezent, în R. Moldova, din cele 1477 de sate, în doar 418 există farmacii licențiate, întrucât majoritatea sunt concentrate în centre raionale și municipale.

În satul Alexăndreni din raionul Sângerei a fost deschisă prima farmacie subvenționată de stat
Prima farmacie din cadrul proiectului guvernamental „Farmacie în satul tău” a fost deschisă pe 28 martie în satul Alexăndreni din raionul Sîngerei. La prima etapă, peste 7o de localități vor beneficia de farmacii subvenționată de stat. Pentru celelalte localități a fost inițiată o nouă procedură de…
Trei agenți economici vor deschide farmacii subvenționate de stat în 57 de sate din R. Moldova
Trei agenți economici vor deschide farmacii subvenționate de stat în 57 de sate din R. Moldova. Se întâmplă după ce aceștia au câștigat procedura de licitații, care a avut loc luni, 12 februarie, în incinta Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM). Potrivit AMDM, pentru un șir de s…