O nouă rută de troleibuz turistic, lansată la Chișinău. Ce itinerar are și cât costă biletul

O nouă rută de troleibuz turistic, lansată la Chișinău. Ce itinerar are și cât costă biletul
Sursa foto: Telegram/Primăria Chișinău

Primăria Municipiului Chișinău anunță lansarea rutei turistice nr. 2 a Troleibuzului Turistic „Chișinău Sightseeing”. Astfel, cursa va fi disponibilă începând cu 20 aprilie curent, în fiecare weekend.

Printre locațiile incluse în noul traseu se numără Teatrul Național „Mihai Eminescu”, Sala cu Orgă, Gara Feroviară, monumentul „Trenul Durerii”, Mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Teodor Tiron”, strada București, casa lui Alexandru Plămădeală și Biserica Sfânta Teodora de la Sihla. Pe parcursul călătoriei, pasagerii vor avea ocazia să asculte piesele artiștilor autohtoni.

Troleibuzul are o capacitate de 22 de persoane, iar copii până la 7 ani circulă gratuit și în mod obligatoriu, însoțiți de un părinte.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Ruta va circula de trei ori pe zi. La orele 12:00 cu autoghid în limba rusă, la 14:00 cu autoghid în limba engleză, iar în limba română la ora 16:00. Locul de pornire este Arcul de Triumf, iar stația terminus - Centrul de Informare Turistică. Prețul pentru o călătorie cu acest troleibuz va fi de 30 de lei.

Troleibuzul Turistic „Chișinău Sightseeing” este un proiect dedicat sărbătoririi a 585 ani de la prima atestare documentară a localității Chișinău, care a început să călătorească pe străzile capitalei în fiecare weekend, începând cu 1 august 2021 și are drept scop promovarea obiectivelor turistice importante din orașul Chișinău.