Ministerul de Externe anunță că a reactivat celula de criză în contextul situației din Orientul Mijlociu

Ministerul de Externe anunță că a reactivat celula de criză în contextul situației din Orientul Mijlociu
Sursa foto: MarkRubens de la Getty Images Signature

Ministerul de Externe de la Chișinău anunță că până în prezent, ambasada R. Moldova la Tel-Aviv nu a primit nici0 solicitare de la cetățenii moldoveni. Totodată, în contextul situației de securitate din Orientul Mijlociu, MAE a reactivat celula de criză.

„MAE, prin intermediul ambasadei, a transmis recomandări cetățenilor R. Moldova și menținem contactul permanent prin linii fierbinți”, a notat MAE.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Vineri, 12 aprilie, Ministerul de Externe de la Chișinău a emis o alertă de călătorie în Orientul Mijlociu. În contextul situației de insecuritate generată de războiul din Israel, MAE a recomandat cetățenilor moldoveni care se află sau planifică să călătorească în regiune, în special în țări ca Liban, Siria, Iran și Iordania, să exercite prudență sporită.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, Iranul a lansat un atac fără precedent asupra Israelului, care a fost vizat de câteva sute de drone și rachete. Partea iraniană a declarat că acesta a fost un răspuns la atacul din 1 aprilie, când presupuse avioane de război israeliene au bombardat consulatului iranian din Siria. Sirenele de raid aerian au sunat în nordul și sudul Israelului, dar și în capitala Ierusalim.

Alertă de călătorie în Orientul Mijlociu! MAE îndeamnă moldovenii aflați în regiune să fie prudenți
Ministeru de Externe de la Chișinău a emis o alertă de călătorie în Orientul Mijlociu. Având în vedere situația de insecuritate generată de războiul din Israel, MAE recomandă cetățenilor țării noastre care se află sau planifică să călătorească în regiune, în special în țări ca Liban, Siria, Iran și…
Iranul a atacat Israelul cu sute de drone și rachete în această noapte
În noaptea de sâmbătă spre duminică, Iranul a lansat un atac fără precedent asupra Israelului, care a fost vizat de câteva sute de drone și rachete. Partea iraniană a declarat că acesta a fost un răspuns la atacul din 1 aprilie, când presupuse avioane de război israeliene au bombardat consulatului