Ministerul Culturii ne invită să propunem idei pentru dezvoltarea conceptului Centrului de Artă „Universul”

Ministerul Culturii ne invită să propunem idei pentru dezvoltarea conceptului Centrului de Artă „Universul”
Sursa foto: Ministerul Culturii 

Ministerul Culturii al R. Moldova anunță că inițiază elaborarea unui concept de proiect pentru Centrul de Cultură și Artă Contemporană „Universul” și ne invită să contribuim la dezvoltarea acestei idei. Propunerile pot fi trimise la adresa [email protected], până la data de 16 aprilie 2024. Apelul este lansat în special către membrii activi și creativi ai comunității.

Potrivit Ministerului Culturii, Centrul de Artă Contemporană va fi un spațiu vibrant și inovator, dedicat explorării și promovării diversității și creativității în arta modernă. Scopul final este crearea unui hub cultural care să servească drept catalizator pentru interacțiuni și schimburi inspirate între artiștii independenți din R. Moldova și din întreaga lume.

„Pentru a ne asigura că acest proiect reflectă nevoile și aspirațiile unui cerc artistic cât mai larg, avem nevoie de idei și propuneri care să vină direct de la voi, membrii activi și creativi ai acestei comunități. Suntem deschiși să ascultăm sugestiile voastre și să le integrăm în conceptul final al Centrului. Vă încurajăm să ne trimiteți ideile, propunerile și sugestiile despre felul în care vedeți acest centru cultural și funcționarea lui. Fie că este vorba despre spații expoziționale inovatoare, de programe educaționale sau de inițiative de promovare a dialogului artistic, vrem să vă auzim vocea și opinia”, îndeamnă Ministerul Culturii.

Vă rugăm să ne expediați propunerile la adresa de e-mail [email protected] până la data de 16 aprilie 2024. Apelul este lansat către sectorul independent cultural.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Anunțul privind crearea unui Centru de Cultură și Artă Contemporană a fost făcut de ministrul Culturii, Sergiu Prodan, pe 29 martie. Potrivit ministrului Culturii, activitățile care se vor desfășura în cadrul Centrului vor fi diverse.

Chișinăul va avea un Centru de Cultură și Artă Contemporană. Planul Ministerului Culturii
Chișinăul va avea un Centru de Cultură și Artă Contemporană. Ministrul Culturii, Sergiu Prodan, a declarat vineri, 29 martie, în cadrul unei conferințe de presă despre intenția autorităților de a crea acest centru în cadrul tipografiei „Universul”. Potrivit ministrului Culturii, activitățile care s…