Maia Sandu a intrat în posesia premiului „Robert Blum pentru Democrație 2024”, însoțit de 25.000 de euro

Maia Sandu a intrat în posesia premiului „Robert Blum pentru Democrație 2024”, însoțit de 25.000 de euro
Sursa foto: Președinția R. Moldova

Maia Sandu a primit astăzi la Leipzig premiul „Robert Blum pentru Democrație 2024”, oferit sub patronajul președintelui Germaniei, Frank-Walter Steinmeier. Premiul este însoțit de 25.000 de euro, sumă pe care șefa statului - ea fiind și prima laureată a acestei distincții, o va dona.

Potrivit unui comunicat emis de Președinție, Maia Sandu a declarat că, pe lângă faptul că este o recunoaștere a eforturilor sale, premiul este o dovadă a rezilienței și determinării cetățenilor R. Moldova în calea spre democrație.

„În vremuri în care războiul a revenit în Europa și când democrația liberală trebuie să se afirme pe plan intern și extern, conduceți țara cu încredere și curaj. Fie ca acest premiu să vă dea putere să vă continuați angajamentul pentru o Moldovă democratică și europeană”, a precizat Frank-Walter Steinmeier după întrevederea de ieri cu șefa statului, la Berlin.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Începând cu anul 2024, premiul „Robert Blum pentru Democrație” va fi oferit la fiecare doi ani personalităților care s-au remarcat în domenii precum cultură, artă, științe, religie, politică și jurnalism.

Robert Blum a fost un politician german din secolul al XIX-lea, care a luptat pentru unificarea Germaniei, pentru justiție și libertate, fiind considerat un „campion remarcabil al democrației” în timpul Revoluției din martie 1848 - 1849, cunoscută și ca „primăvara popoarelor”.

Amintim că, în perioada 17-18 mai, Maia Sandu efectuează o vizită de lucru în Germania. Șefa statului a avut întrevederi cu președintele Steinmeier, cancelarul Olaf Scholz și președinta Bundestagului, Bärbel Bas. De asemenea, Maia Sandu s-a întâlnit vineri cu comunitatea de moldoveni din Berlin, iar astăzi urmează să discute cu conaționalii din Frankfurt pe Main.

Vizita Maiei Sandu la Berlin: Președinta a confirmat că R. Moldova negociază un acord de securitate cu UE
Preşedinta Maia Sandu a confirmat informația că R. Moldova negociază un acord de securitate cu UE, transmite Agerpres. În cadrul unei conferințe de presă susținută la Berlin împreună cu cancelarul german Olaf Scholz, șefa statului a precizat că „acordul va fi un fel de umbrelă pentru activităţi deja…
Maia Sandu pleacă în Germania: Va reveni acasă cu premiul Robert Blum pentru Democrație, însoțit de 25.000 de euro
Președinta Maia Sandu efectuează, în perioada 17-18 mai, o vizită de lucru în Germania, unde avea întrevederi cu președintele, Frank-Walter Steinmeier, cancelarul, Olaf Scholz, și cu președinta Bundestagului, Bärbel Bas. Pe lângă discuțiile de la Berlin, președinta Sandu se va deplasa la Leipzig pen…
Orașul Leipzig a premiat-o pe Maia Sandu cu 25.000 de mii de euro. Banii ar urma să fie donați pentru caritate
Președinta Maia Sandu a fost premiată din nou, pentru contribuția sa adusă în domeniul democrației. De data aceasta, orașul german Leipzig i-a acordat șefei statului Premiul Leipzig Robert Blum pentru Democrație, lidera de la Chișinău devenind prima laureată a acestei distincții. Administrația orașu…