Maia Sandu pleacă în Germania: Va reveni acasă cu premiul Robert Blum pentru Democrație, însoțit de 25.000 de euro

Maia Sandu pleacă în Germania: Va reveni acasă cu premiul Robert Blum pentru Democrație, însoțit de 25.000 de euro
Sursa: presedinte.md

Președinta Maia Sandu efectuează, în perioada 17-18 mai, o vizită de lucru în Germania, unde avea întrevederi cu președintele, Frank-Walter Steinmeier, cancelarul, Olaf Scholz, și cu președinta Bundestagului, Bärbel Bas. Pe lângă discuțiile de la Berlin, președinta Sandu se va deplasa la Leipzig pentru ceremonia de decernare a premiului Robert Blum pentru Democrație 2024, care este dotat cu 25000 de euro.

Președinția de la Chișinău precizează că vizita Maiei Sandu subliniază angajamentul continuu al R. Moldova și al Germaniei pentru consolidarea relațiilor bilaterale în contextul aderării țării noastre la Uniunea Europeană.

În cadrul întrevederi cu președintele federal, Frank-Walter Steinmeier, cancelarul federal, Olaf Scholz, și cu președinta Bundestagului, Bärbel Bas, președinta Sandu va aborda subiecte cum ar fi sprijinul Germaniei pentru economia R. Moldova, afectată de războiul din Ucraina, procesul de aderare la UE și cooperarea pentru stabilitatea regională.

„Germania este un partener economic esențial pentru Moldova, având multe companii care operează la noi sau achiziționează componente fabricate local. Consolidarea relațiilor comercial-economice este una din temele principale ale vizitei”, anunță Președinția.

Pe lângă discuțiile de la Berlin, președinta Sandu se va deplasa la Leipzig pentru ceremonia de decernare a premiului Robert Blum pentru Democrație 2024, sub patronajul Președintelui Steinmeier. Premiul recunoaște angajamentul ferm al Maiei Sandu față de valorile democratice și este dotat cu 25000 de euro, sumă pe care Președinta o va dona, precizează reprezentanții președinției.

De asemenea, în cadrul vizitei sale în Germania, șefa statului se va întâlni cu comunitățile de moldoveni din Berlin și Frankfurt pe Main.

Orașul Leipzig a premiat-o pe Maia Sandu cu 25.000 de mii de euro. Banii ar urma să fie donați pentru caritate
Președinta Maia Sandu a fost premiată din nou, pentru contribuția sa adusă în domeniul democrației. De data aceasta, orașul german Leipzig i-a acordat șefei statului Premiul Leipzig Robert Blum pentru Democrație, lidera de la Chișinău devenind prima laureată a acestei distincții. Administrația orașu…

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Pe 13 ianuarie 2024, Maia Sandu a primit premiul „Timișoara pentru Valori Europene”, care este însoțit de o recompensă de 30.000 de euro. După ce în spațiul public au apărut mai multe discuții referitoare la banii pe care urmează să-i primească președinta R. Moldova, Maia Sandu a declarat că banii au fost donați.

Premiul bănesc oferit președintei de municipiul Timișoara a ajuns pe contul organizației „Prietena Mea”, fondată de Ludmila Adamciuc, care promovează incluziunea copiilor cu sindromul Down.