În App Store a apărut un joc în care personajul trebuie să treacă înot râul Tisa. Ce spun autoritățile ucrainene

În App Store a apărut un joc în care personajul trebuie să treacă înot râul Tisa. Ce spun autoritățile ucrainene

În magazinul oficial de aplicații pentru dispozitivele Apple a apărut un joc în care personajul trebuie să treacă înot râul Tisa, pentru a ajunge din Ucraina în România. Tisa, care a căpătat nefasta denumire de „râul morții”, a devenit o „cale de scăpare” pentru mii de ucrainenii care încearcă să fugă de mobilizarea militară.

Serviciul Grăniceresc de Stat al Ucrainei a reacționat la apariția aplicației în mod ironic, dând de înțeles că jocul este „ceva normal”, dar nu și să treci înot Tisa.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Potrivit presei ucrainene, „piața serviciilor” de traversare ilegală a teritoriului altor țări a început să se dezvolte încă din primele luni de la punerea în aplicare a interdicției de a părăsi Ucraina, măsură care vizează bărbații  cu vârstă militară.„Clienților” li se propune să treacă prin puncte de trecere a frontierei cu ​​documente false, să cutreiere păduri, munți sau să treacă înot râul de-a lungul căruia trece frontiera.

În total, de la începutul războiului pe scară largă în Ucraina, 34 de persoane și-au găsit sfârșitul în apele râului Tisa, în timp ce încercau să ajungă ilegal în România.