Guvernul analizează opțiunea de a utiliza fosta clădire a PG pentru noul sediu al Procuraturii Anticorupție

Guvernul analizează opțiunea de a utiliza fosta clădire a PG pentru noul sediu al Procuraturii Anticorupție
Sursa foto: curentul.md.

Guvernul analizează în mod activ opțiunea de a utiliza fostul sediu al Procuraturii Generale (PG) pentru noul sediu al Procuraturii Anticorupție (PA). Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă.

„Guvernul analizează în mod activ opțiunea de a utiliza fostul sediu al Procuraturii Generale pentru noul sediu al Procuraturii Anticorupție. În prezent, această clădire este folosită de Autoritatea Națională de Integritate și de Serviciul Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor. Discuțiile sunt în desfășurare pentru a identifica soluții optime care să respecte interesele și continuitatea activității tuturor instituțiilor implicate”, a spus Daniel Vodă.

Luni, 3 iunie, președintele Parlamentului Igor Grosu anunța că a fost identificat un nou sediu pentru PA, fără a specifica despre ce clădire este vorba.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Anterior, șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, a declarat în cadrul unei emisiuni televizate că instituția pe care o conduce ar putea să se mute în sediul Academiei de Științe a Moldovei (AȘM), de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt. După ce prezidiului AȘM s-a declarat categoric împotrivă, PA, care activează acum în același sediu cu Centrul Național Anticorupție, a renunțat la idee.

În februarie, Parlamentul a majorat statele de personal ale Procuraturii Anticorupție. Potrivit PA, în prezent, instituția nu deține suficient spațiu să angajeze 62 ofițeri și zeci de alți funcționari publici pentru a „lupta împotriva corupției la cel mai înalt nivel”.

În ultimele luni, au fost identificate mai multe opțiuni pentru Procuratura Anticorupție. Instituția ar fi propus să își mute sediul în unul dintre blocurile de studii ale Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” (UPSC).

Disputa dintre Universitatea Pedagogică și Procuratura Anticorupție: Ce spune Ministerul Educației
Ministerul Educației și Cercetării a venit cu o reacție la disputa apărută în urma propunerii Procuraturii Anticorupție (PA) de a-și muta sediul în unul dintre blocurile de studii ale Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” (UPSC). Ministrul Educației, Dan Perciun, a reiterat că proprietățile…