Fostul șef al Marelui Stat Major, Igor Gorgan, a rămas fără distincții de stat. Decret semnat de Maia Sandu

Fostul șef al Marelui Stat Major, Igor Gorgan, a rămas fără distincții de stat. Decret semnat de Maia Sandu
Sursa foto: Ministerul Apărării

Fostul șef al Marelui Stat Major al Armatei Naționale, Igor Gorgan, a rămas fără distincții de stat. Decretul în acest sens a fost semnat de președinta Maia Sandu, pe 11 iunie 2024.

Potrivit decretului publicat pe pagina oficială a Președinției, Igor Gorgan a rămas fără ordinul „Meritul Militar”, oferit în 2006, și fără ordinul „Credință Patriei”, din 2015.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Amintim că, pe 5 iunie, publicația The Insider a publicat o investigație în cadrul căreia anunța că a obținut acces la corespondența de pe Telegram a fostului șef al Statului Major al Armatei Naționale, Igor Gorgan, cu presupusul său curator din serviciile secrete ale Federaţiei Ruse, Alexei Makarov.

Potrivit sursei citate, Gorgan raporta în mod regulat despre situația politică internă din țara noastră și transmitea date despre vizitele reprezentanților Ministerului Apărării din Ucraina, care au cumpărat echipament militar și obuze pentru forțele lor armate.

În legătură cu investigația apărută, reprezentanții Președinției au venit cu o reacție și au menționat că distincțiile de stat oferite acestuia în 2006 „Meritul Militar”, 2015 „Credință Patriei” și gradele militare vor fi retrase.

Fostul șef al Statului Major al Armatei Naționale ar fi transmis informații secrete Rusiei. Reacția Președinției
Publicația The Insider a obținut acces la corespondența de pe Telegram a fostului șef al Statului Major al R. Moldova Igor Gorgan cu colonelul Alexei Makarov, curatorul său din cadrul agenției de informații militare externe a statului major al Forțelor Armate ale Federației Ruse (GRU). Potrivit surs…
Igor Gorgan a fost suspendat din funcția pe care o deținea în cadrul Agenției ONU pentru Refugiați
Fostul șef al Marelui Stat Major al Armatei Naționale, Igor Gorgan, a fost suspendat din funcția de șef al securității al Agenției ONU pentru Refugiați în R. Moldova (UNHCR Moldova). Reprezentanta agenției, Monica Vazquez, a confirmat informația pentru TVR Moldova. „UNHCR este foarte îngrijorată în…