Directorul general al Grupului Lagardère demisionează din funcție, după ce a fost pus sub acuzare

Directorul general al Grupului Lagardère demisionează din funcție, după ce a fost pus sub acuzare
Sursa foto: AFP

Șeful grupului Lagardere, Arnaud Lagardère, a renunțat marți la mandatele sale executive, inclusiv la cel de director general, după ce a fost pus sub acuzare în cadrul unor anchete privind finanțarea cheltuielilor personale de către companiile sale, a anunțat compania, scrie AFP, citată de G4media.

„Domnul Arnaud Lagardère contestă ordinul și va face apel împotriva acestuia, dar acesta îl obligă totuși să demisioneze din funcțiile sale executive în cadrul grupului”, a precizat Lagardère într-un comunicat.

Omul de afaceri în vârstă de 63 de ani a sosit luni la tribunal puțin după ora 9.00, împreună cu avocatul său, Sébastien Schapira. El a fost interogat în cadrul unei anchete judiciare deschise de Parchetul Național Financiar (PNF) în aprilie 2021, pe baza unei plângeri.

Arnaud Lagardère, care a moștenit imperiul construit de tatăl său, Jean-Luc Lagardère, la moartea acestuia, în 2003, este suspectat că „și-a finanțat stilul de viață și cheltuielile personale, apelând la fondurile societăților Lagardère SAS și Lagardère” (LCM), a detaliat sursa judiciară. Timp de mai mulți ani, aceste societăți „ar fi plătit cheltuieli legate de imobilele pe care le ocupa, precum și o creanță de moștenire și numeroase avansuri în cont curent”, a adăugat aceasta.

În noiembrie 2019, La Lettre (fosta Letter A) dezvăluise că Arnaud Lagardère refuza să publice conturile holdingului său personal, Lagardère Capital & Management (LCM), pentru a nu „face publică situația sa financiară personală, în special nivelul de îndatorare”.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Lagardere Travel Retail este singura companie pretendentă la spațiile comerciale de la Aeroportul Internațional Chișinău, în urma mai multor licitații prelungite. La mijlocul lunii aprilie, a fost decisă sistarea licitației pe motiv că Lagardere Travel Retail nu a prezentat toate documentele necesare.

Aeroportul Internațional Chișinău a revenit în gestiunea statului din aprilie 2023, după ce în anul 2013 a fost dat în concesiune pentru o perioadă de 49 de ani companiei Avia Invest.

Magazinul duty-free de la Aeroportul Internațional Chișinău a fost închis în decembrie 2022, în urma modificărilor Codului vamal și fiscal. Pe 3 septembrie 2023, și celelalte magazinele de la punctele de trecere a frontierei au rămas fără licență.

Statul va relansa licitația pentru închirierea spațiilor comerciale de la Aeroportul Chișinău
În curând va fi relansată licitația pentru închirierea spațiilor comerciale de la Aeroportul Internațional Chișinău. Administrația aerogării a anunțat că singura companie care s-a înscris la a doua licitație nu a prezentat toate documentele necesare pentru a se califica în etapa finală. Pe 15 april…