Deputata Marina Tauber a fost decorată la Moscova cu „Ordinul Prieteniei”

Deputata Marina Tauber a fost decorată la Moscova cu „Ordinul Prieteniei”
Sursa foto: duma.gov.ru/Marina Tauber-FB

Deputata Marina Tauber, membră a echipei oligarhului fugar Ilan Șor, a primit „Ordinul Prieteniei” de la Vladimir Putin. Distincția i-a fost înmânată de către președintele Dumei de Stat Viaceslav Volodin. Tauber a scris într-o postare pe rețelele sociale că acesta este „un eveniment marcant în viața ei”, care confirmă încă o dată că „Rusia nu a întors spatele țării noastre”.

„Un eveniment marcant în viața mea, care ne responsabilizează și care confirmă încă o dată că Rusia nu a întors spatele țării noastre, chiar și după o serie de scandaluri și încercări ale autorităților oficiale de a rupe toate legăturile cu ea. Veaceslav Volodin, Președintele Dumei de Stat a Rusiei, mi-a înmânat Ordinul Prieteniei la ordinul Președintelui Vladimir Putin. Evenimentul a avut loc la Moscova, în cadrul ședinței a Consiliului Dumei de Stat. A fost unul dintre cele mai emoționante momente din viața mea. Acest lucru este foarte important pentru mine personal și pentru întregul bloc „Victorie”. Vreau să mulțumesc din toată inima pentru această distincție”, a anunțat Tauber pe Facebook.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Marina Tauber a ajuns deputată în Parlament pe listele fostului Partid Șor, care a fost declarat neconstituțional în iunie 2023. Tauber a rămas de 9 ori fără imunitate parlamentară și riscă până la patru ani de închisoare într-o cauză de amestec în înfăptuirea justiției.

Marina Tauber, alături de șeful ei Ilan Șor, și bașcana Găgăuziei, Evghenia Guțul, au participat la parada militară organizată pe 9 mai la Moscova. Guțul a revenit în țară pe 10 mai, fiind întâmpinată la aeroport cu flori și aplauze, iar Tauber a rămas să-și primească „Ordinul Prieteniei”.

VIDEO/ Guțul a aterizat la Chișinău și spune că a adus „vești bune” pentru locuitorii din Găgăuzia
Bașcana Găgăuziei, Evghenia Guțul, care a participat pe 9 mai la parada militară de la Moscova, a revenit în R. Moldova. Tradițional aceasta a fost întâmpinată cu flori și aplauze la Aeroportul din Chișinău. Într-o postare pe rețelele sociale, Guțul a menționat că aduce „vești bune” pentru locuitori…
Ce spune reprezentantul Guvernului despre Guţul, Şor şi Tauber, care au participat la parada de la Moscova
Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, a comentat prezența la parada de la Moscova a bașcanei Găgăuziei, Evghenia Guțul, a deputatei Marina Tauber și a oligarhului condamnat Ilan Șor. Potrivit lui Vodă, că cei trei „au preferat să fie alături de Kremlin, elogiind războiul, decât alături de…