Curtea de Conturi are o nouă președintă. Parlamentul a aprobat candidatura Tatianei Șevciuc

Curtea de Conturi are o nouă președintă. Parlamentul a aprobat candidatura Tatianei Șevciuc
Colaj ziar.md.

Tatiana Șevciuc este noua președintă a Curții de Conturi. Parlamentul în ședința din 21 martie a aprobat candidatura acesteia. Proiectul a obținut 69 de voturi „pentru”.

Totodată, 18 deputați nu au votat. Ulterior, Tatiana Șevciuc a depus jurământul în plenul Parlamentului.

Candidatura Tatianei Șevciuc a fost selectată în urma organizării unui concurs public. În total, la concurs au fost depuse trei dosare, însă unul era incomplet. Respectiv, la proba interviului au fost admise două persoane, iar Tatiana Șevciuc a obținut cel mai mare punctaj.

Tatiana Șevciuc este doctor în economie și deține o vastă experiență în domeniul de finanțe publice. În anul 2022, aceasta a fost numită de Parlament în calitate de membru al Curții de Conturi.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Potrivit legislației, preşedintele Curții de Conturi se numeşte de Parlament, pe un termen de 5 ani, cu votul majorităţii deputaţilor aleşi.

Anterior funcția a fost deținută de către Marian Lupu. Fostul democrat a fost numit în funcție în 2019, în perioada guvernării Partidului Democrat condus de Vlad Plahotniuc. Marian Lupu a fost promovat în politică pe timpul guvernării Partidului Comuniștilor din R. Moldova. A ocupat funcția de ministru al Economiei, a fost deputat pe listele PCRM, președinte al Parlamentului. În 2009, Marian Lupu a părăsit PCRM și a devenit lider al PDM.