Crește bilanțul morților după atacul din Odesa. Printre cei decedați, un polițist care avea acasă o fiică de 3 luni

Crește bilanțul morților după atacul din Odesa. Printre cei decedați, un polițist care avea acasă o fiică de 3 luni
Sursa foto: Serviciul pentru Situații de Urgență al Ucrainei

Numărul persoanelor care și-au pierdut viața în urma atacului din 15 martie asupra Odesei a crescut până la 21. Ministrul Afacerilor Interne de la Kiev, Igor Klimenko, a anunțat cu puțin timp în urmă că astăzi a decedat încă un angajat al Serviciului pentru Situații de Urgență. Preliminar, circa 70 de persoane au fost rănite vineri.

Potrivit serviciului de presă al sediului regional al Serviciului pentru Situații de Urgență, pe patul de spital a murit șoferul-pompier Vitali Alimov, în vârstă de 39 de ani, care a suferit răni grave în timp ce era ieri la datorie.

Consiliul satului Velikodalnițki a anunțat că printre cei uciși în timpul atacului se numără și un polițist în vârstă de 30 de ani, care avea acasă o fiică în vârstă de trei luni.

Șefa centrului comun de presă al Forțelor de Apărare din Sudul Ucrainei, Natalia Gumeniuk, a declarat în cadrul unui teleton că lucrările de căutare și salvare au fost deocamdată stopate, iar informațiile despre numărul victimelor sunt în curs de clarificare.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Guvernatorul regiunii, Oleg Kiper, a raportat că în dimineața zilei de sâmbătă, 16 martie, la ora 09:00, 40 de răniți continuau să fie tratați în instituțiile medicale, inclusiv nouă persoane în stare gravă.

„Astăzi, în oraș și în regiune a fost declarat zi de doliu pentru cele 20 de persoane ucise în urma celui mai masiv atac rus asupra Odesei, în ceea ce privește numărul victimelor. Încă o dată îmi exprim sincerele condoleanțe familiilor victimelor”, a precizat Kiper.

Conform datelor preliminare, trupele ruse au atacat vineri Odesa cu două rachete Iskander-M, care au vizat un sector rezidențial, unde a fost distrusă o clădire cu trei etaje dintr-o zonă de agrement și au fost avariate cel puțin zece case particulare.

După primul atac, la fața locului au sosit salvatorii și ambulanțele, pentru a acorda ajutor victimelor. În acest moment, trupele ruse efectuat un nou atac, în care și-au pierdut viața un paramedic, un salvator, ofițeri de poliție. Totodată, potrivit Unian, în timpul atacului de ieri a fost ucis și un fost viceprimar al Odesei.

Atac asupra Odesei, în timpul unei misiuni de salvare: Un pompier și un medic, uciși pe loc
Un pompier și un medic au fost uciși în urma unui atac asupra Odesei, chiar în timpul unei misiuni de salvare. În prezent, autoritățile din Ucraina spun că peste 20 de persoane sunt rănite, inclusiv salvatori, scrie UNIAN. Potrivit guvernatorul regiunii, Oleg Kiper, un paramedic și un angajat al Se…