Cazul omorului Anei-Maria: Principalul suspect va sta după gratii încă 30 de zile

Cazul omorului Anei-Maria: Principalul suspect va sta după gratii încă 30 de zile
Colaj ziar.md. Sursa foto: TV8, Facebook/Ana-Maria Guja

Principalul suspect în cazul omorului tinerei însărcinate din Orhei, Gheorghe Cotorobai, va mai sta după gratii cel puțin 30 de zile. La demersul procurorilor din Orhei, arestul preventiv a fost prelungit.

„Prin încheierea emisă de Judecătoria Orhei, a fost prelungită măsura preventivă - arestarea preventivă pe un termen de 30 de zile, în privința învinuitului de omorul femeii însărcinate, răpite la Orhei, în aprilie curent”, a anunțat Procuratura Generală (PG).

La finele lunii aprilie, Cotorobai, care până atunci figura drept principalul suspect în cazul răpirii Anei Maria, ucisă cu sânge rece, a fost pus oficial sub învinuire de omor cu circumstanțe agravante.

Bărbatul în vârstă de 45 de ani, fost angajat al sistemului administrației penitenciare, riscă cel puțin 20 de ani de închisoare sau detenție pe viața. Acesta refuză să conlucreze cu ancheta și se declară nevinovat.

Cazul Anei-Maria, răpită și ucisă cu sânge rece

Ana-Maria, studentă la Colegiul Pedagogic din orașul Orhei, a dispărut în seara zilei de vineri, 12 aprilie. Potrivit TV8, tânăra se întorcea dintr-o localitatea vecină, unde făcea meditații cu un copil. Întrucât iubitul ei nu a putut să vină să o ia cu mașina, acesta l-a rugat pe un prieten. Cu toate acestea, din motive necunoscute, fata a urcat într-o mașină de ocazie, la volanul căreia se afla Gheorghe Cotorobai. Pe 19 aprilie, acesta a fost plasat în arest pentru 30 de zile.

Oamenii legii au găsit corpul neînsuflețit al fetei sâmbătă, 20 aprilie, într-o fâșie forestieră, la aproximativ 21 de km de la localitatea Chițcanii Vechi, raionul Telenești. În aceeași zi, Procuratura raionului Orhei a pornit urmărirea penală pentru omorul intenționat al tinerei.

Potrivit ZdG, pe corpul neînsuflețit al Anei-Maria au fost depistate semne de tentativă de sufocare, multiple arsuri de țigară și înțepături de seringă. Tânăra ar fi fost lovită de mai multe ori cu un obiect dur, contondent și ar fi fost concomitent supusă violenței sexuale. Procurorul general interimar, lon Munteanu, a declarat în cadrul emisiunii „În Profunzime” de la Pro TV că fata ar fi murit în urma unor traume cranio-cerebrale.

Principalul suspect în dispariția tinerei este Gheorghe Cotorobai. RISE Moldova nota că în ultimii ani acesta a lucrat la Penitenciarul nr. 10-Goian, cunoscut drept Centru de Detenție pentru Minori și Tineri. Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) a confirmat că suspectul este ex-angajatul sistemului administrației penitenciare.

În cadrul unui interviu acordat jurnalistului Adrian Prodan, mama Anei-Maria a spus că iubitul fiicei sale se cunoștea cu Gheorghe Cotorobai și că cei doi ar fi lucrat împreună, la penitenciar, „în aceeași încăpere”.

Principalul suspect în cazul răpirii Anei-Maria a fost învinuit oficial de omor cu circumstanțe agravante
Principalul suspect în cazul răpirii tinerei însărcinate din Orhei, ucisă cu sânge rece, a fost pus oficial sub învinuire de omor cu circumstanțe agravante, anunță TV8. Potrivit procurorului general interimar, Ion Munteanu, au fost făcute un șir de expertize, inclusiv cea psihiatrică, dar deocamdată…