Aplicația EVO: În mai puțin de o zi, s-au înregistrat peste 2.000 de persoane

Aplicația EVO: În mai puțin de o zi, s-au înregistrat peste 2.000 de persoane
Colaj ziar.md. Sursa foto: Dumitru Alaiba/Facebook

În mai puțin de o zi de la lansarea primei versiuni a aplicației EVO, s-au înregistrat peste 2.000 de persoane în lista de așteptare, anunță Dumitru Alaiba, ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării (MDED).

Potrivit acestuia, 99% din cei înregistrați au semnătură electronică și vor putea testa întreaga funcționalitate disponibilă. Totodată, acces la aplicație va fi oferit treptat, pe parcursul următoarelor săptămâni, iar grupurile invitate spre testare vor primi notificare pe email, dar și pe grupul de Viber.

Ministrul a precizat că a ales Viber pentru că este o platformă mai sigură, dar și pentru că permite răspunsuri din partea participanților.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram


Pe 31 martie, autoritățile au lansat în regim de testare EVO beta, aplicația care va permite testarea modulelor de acte în format electronic și portofel de identitate digitală, plăți publice simplificate și gestionarea conturilor de plăți. Cetățenii au fost îndemnați să se înregistreze, iar ulterior să vină cu feedback pentru a îmbunătăți aplicația.

Pe 10 ianuarie, cabinetul de miniștri a aprobat conceptul și baza normativă a aplicației. EVO este implementată cu suportul partenerilor de dezvoltare ai R. Moldova, costul fiind de peste 3,5 milioane de lei.

A fost lansată prima versiune a aplicației EVO. Cetățenii, îndemnați să se înregistreze și să vină cu feedback
Autoritățile au lansat în regim de testare EVO beta, aplicația care va permite testarea modulelor de acte în format electronic și portofel de identitate digitală, plăți publice simplificate și gestionarea conturilor de plăți. Cetățenii sunt îndemnați să se înregistreze, iar ulterior să vină cu feedb…