Administratoarea Spitalului de Psihiatrie din Bălți, eliberată din funcție în urma perchezițiilor CNA

Administratoarea Spitalului de Psihiatrie din Bălți, eliberată din funcție în urma perchezițiilor CNA
Sursa foto: imspspbalti.md

Administratoarea Spitalului de Psihiatrie din Bălți a fost eliberată din funcție în urma perchezițiilor efectuate pe 30 aprilie de Centrul Național Anticorupție (CNA) într-un dosar penal de delapidare a bugetului instituției. Anunțul a fost făcut de ministra Sănătății, Ala Nemerenco.

„Pe cazul dosarului de corupție la Spitalul de Psihiatrie din Bălți, în baza materialelor de urmărire penală, vicedirectoarea care deținea și interimatul funcției de administrator a fost astăzi concediată. Comiterea de către persoanele cu funcții  administrative care gestionează mijloace bănești sau valori materiale a unor acțiuni de corupție servesc drept temei legal pentru concediere”, a scris Nemerenco pe rețelele sociale.

Ministra declară că instituția pe care o conduce va promova în continuare toleranță zero față de fenomenul corupției în sistemul medical, fie că e vorba de plăți în acordarea asistenței medicale, fie că e despre însușirea bunurilor sau mijloacelor bănești.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Ofițerii CNA au desfășurat marți, 30 aprilie, mai multe percheziții în care este vizat directorul interimar al Spitalului de Psihiatrie din Bălți, un consultant juridic al instituției și reprezentantul unei persoane juridice într-un dosar penal de delapidare a bugetului instituției.

CNA a descins cu percheziții la directorul Spitalului de Psihiatrie din Bălți: Ce acuzații i se aduc
Ofițerii CNA au desfășurat marți, 30 aprilie, mai multe percheziții în care este vizat directorul interimar al Spitalului de Psihiatrie din Bălți, un consultant juridic al instituției și reprezentantul unei persoane juridice într-un dosar penal de delapidare a bugetului instituției. „În perioada an…