CNA a descins cu percheziții la directorul Spitalului de Psihiatrie din Bălți: Ce acuzații i se aduc

CNA a descins cu percheziții la directorul Spitalului de Psihiatrie din Bălți: Ce acuzații i se aduc
Sursa foto: imspspbalti.md

Ofițerii CNA au desfășurat marți, 30 aprilie, mai multe percheziții în care este vizat directorul interimar al Spitalului de Psihiatrie din Bălți, un consultant juridic al instituției și reprezentantul unei persoane juridice într-un dosar penal de delapidare a bugetului instituției.

„În perioada anului trecut, directorul interimar al instituției medicale ar fi majorat nejustificat unele cheltuieli astfel încât din diferența obținută ar fi fost confecționate mai multe articole de mobilier pe care le-ar fi instalat la domiciliul acestuia”, a menționat CNA.

Astfel, în urma perchezițiilor la domiciliul unuia dintre suspecți au fost depistate mai multe articole din mobilier confecționate de aceeași companie care ar fi produs și instalat mobilierul în sediul Spitalului de Psihiatrie Bălți.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Potrivit CNA, prin aceste fapte, a fost delapidat bugetul instituției cu circa 100 de mii de lei. Toate persoanele vizate urmează a fi cercetate în stare de libertate, urmând a fi audiate pentru elucidarea tuturor circumstanțelor.

Orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.