Zelenski l-a demis pe șeful securității după tentativa de asasinat împotriva sa

Zelenski l-a demis pe șeful securității după tentativa de asasinat împotriva sa
Sursa foto: Facebook/Управління державної охорони України

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, l-a demis pe șeful Direcției Securității de Stat a Ucrainei, Serghei Rud, potrivit unui decret prezidențial publicat la 9 mai. Demiterea lui Rud vine la scurt timp după ce Serviciul de Securitate al Ucrainei a anunțat că a dejucat o tentativă de asasinat asupra lui Volodimir Zelenski.

Motivele demisiei lui Rud nu au fost indicate în decretul semnat de Zelenski. Decizia vine la scurt timp după ce Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a anunțat că a dejucat planurile unei rețele de agenți ruși, care intenționau să-l asasineze pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski. De asemenea, ar fi fost vizați și alți reprezentanți ai conducerii de vârf a țării vecine.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Potrivit SBU, doi colonei din cadrul Direcției Pază de Stat a Ucrainei au fost demascați pentru trădare de stat și complicitate la comiterea unui atac terorist.

Serghei Rud a condus Direcția Securității de Stat a Ucrainei din octombrie 2019. Anterior, acesta a ocupat funcția de șef adjunct al serviciului de securitate prezidențial al Ucrainei în cadrul aceleiași instituții.