Zelenski acuză Rusia că vrea să repete catastrofa de la Kahovka: Este amenințată și R. Moldova

Zelenski acuză Rusia că vrea să repete catastrofa de la Kahovka: Este amenințată și R. Moldova
Sursa foto: wikipedia.com

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, acuză Rusia că vrea să repete catastrofa de la Kahovka din iunie 2023. Potrivit lui Zelenski, în dimineața zilei de vineri, 29 martie, hidrocentrala Novodnistrovsk și centrala Hidroelectrică Kaniv au fost ținta atacurilor, scrie UNIAN.

„Țara teroristă vrea să se repete dezastrul ecologic din regiunea Herson. Dar acum nu doar Ucraina este amenințată, dar și R. Moldova. Apa nu se va opri la frontieră, așa cum nu se va opri războiul, dacă împreună și la timp nu îl vom opri în Ucraina”, a subliniat Zelenski.

Vineri dimineața, Poliția de Frontieră a dezmințit informația privind survolarea spațiului aerian al țării. Instituția a precizat că la ora 05:40, patrulele SPF Ocnița, SPF Otaci, SPF Cosăuți și SPF Soroca au raportat auzirea a cel puțin trei explozii pe teritoriul Ucrainei.

De la începutul invaziei rusești în Ucraina, pe teritoriul R. Moldova au căzut mai multe fragmente de rachete, în localitățile din nordul țării, la granița cu Ucraina.

Trei lansări de rachete, în apropierea graniței cu R. Moldova: Nu a fost încălcat spațiul aerian al țării
Poliția de Frontieră anunță că în această dimineață, la ora 05:40, patrulele SPF Ocnița, SPF Otaci, SPF Cosăuți și SPF Soroca au raportat auzirea a cel puțin trei explozii pe teritoriul Ucrainei. „Autoritățile ucrainene au confirmat că în regiunea orașului Novodnestrovsk, situat în apropierea grani…