Trei lansări de rachete, în apropierea graniței cu R. Moldova: Nu a fost încălcat spațiul aerian al țării

Trei lansări de rachete, în apropierea graniței cu R. Moldova: Nu a fost încălcat spațiul aerian al țării
Sursa foto. border.gov.md

Poliția de Frontieră anunță că în această dimineață, la ora 05:40, patrulele SPF Ocnița, SPF Otaci, SPF Cosăuți și SPF Soroca au raportat auzirea a cel puțin trei explozii pe teritoriul Ucrainei.

„Autoritățile ucrainene au confirmat că în regiunea orașului Novodnestrovsk, situat în apropierea graniței cu R. Moldova, au avut loc trei lansări de rachete”, a notat IGPF.

Totodată, autoritățile au dezmințit informația privind „survolarea spațiului aerian al R. Moldova noaptea trecută” și au menționat că toate sistemele de supraveghere și monitorizare a spațiului aerian nu au detectat nicio intrare neautorizată, un aspect confirmat și de autoritățile ucrainene.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

În februarie, fragmente de dronă au fost găsite în sudul R. Moldova. Potrivit polițiștilor de frontieră, „există bănuială că resturile de dronă depistate ar fi una din dronele doborâte de sistemul anti-aerian ucrainean”, în timpul unui atac asupra regiunii Izmail, în noaptea de 9 spre 10 februarie.

De la începutul invaziei rusești în Ucraina, pe teritoriul R. Moldova au căzut mai multe fragmente de rachete, în localitățile din nordul țării, la granița cu Ucraina.

Fragmentele dronei găsite la Etulia urmează să fie supuse expertizei, anunță Poliția
Fragmentele de dronă, găsite în sudul R. Moldova pe 11 februarie, au fost ridicate de experții Centrului tehnico-criminalistic și expertize judiciare al Inspectoratului General al Poliției (IGP) și urmează să fie supuse expertizei, anunță oamenii legii. „Fragmentele sunt ridicate de experții Centru…