„Vreau să-mi ating limitele”. Un student militar din R. Moldova a fost admis la Academia Forțelor Aeriene din SUA

„Vreau să-mi ating limitele”. Un student militar din R. Moldova a fost admis la Academia Forțelor Aeriene din SUA
Colaj ziar.md.

Studentul miliar Dorian Ciuhrii va studia la Academia Forțelor Aeriene din Colorado, Statele Unite ale Americii. Acesta a fost înmatriculat în anul de studiu 2024 - 2025 și va studia pe o perioadă de patru ani.

Acesta a povestit că îi plăcea să colecționeze modele de avioane încă de când era mic, să citească cărți despre istoria aviației și să meargă la expoziții aeronautice.

Despre opțiunea de a studia la Academia Forțelor Aeriene din SUA a descoperit navigând pe internet. Tânărul a aflat că această posibilitate se oferă prin intermediul Academiei Militare „Alexandru cel Bun”. Astfel, a depus dosarul, a susținut toate examenele și a ajuns în rândurile studenților militari ai Academiei din SUA.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

„Am hotărât să devin militar ca să descopăr pe dinăuntru această viață, nu doar din auzite. Vreau să-mi ating limitele și să trec peste ele, să devin un profesionist remarcat”, a spus el, întrebat de ce a pledat pentru o carieră militară.

În tot acest proces, acesta a fost încurajat de tatăl său, care este la fel militar. Ciuhrii încurajează viitori absolvenți de licee să-i urmeze drumul în caz că vorbesc bine limba engleză și își doresc o carieră de ofițer.