Vladimir Putin a semnat decretul de numire a lui Mihail Mișustin în funcția de prim-ministru

Vladimir Putin a semnat decretul de numire a lui Mihail Mișustin în funcția de prim-ministru
Sursa foto: rbk.ru

ACTUALIZATE (18:20) Duma de Stat a Rusiei a aprobat candidatura lui Mihail Mișustin la funcția de prim-ministru. Candidaturile vicepremierilor vor fi examinate în ședința din 13 mai, iar a miniștrilor - pe 14 mai, a declarat președintele Dumei de Stat, Viaceslav Volodin.

Peste câteva ore, președintele Vladimir Putin a semnat decretul de numire a lui Mihail Mișustin la funcția de prim-ministru. Decretul intră în vigoare din momentul semnării.

​ȘTIREA INIȚIALĂ (8:50) Președintele rus Vladimir Putin a înaintat candidatura lui Mihail Mișustin pentru un nou mandat la funcția de prim-ministru. Candidatura lui Mișustin va fi examinată în ședința plenară a Dumei de Stat care este programată să înceapă la ora 14:00, a anunțat președintele camerei inferioare a parlamentului rus, Viaceslav Volodin.

„Președintele Vladimir Vladimirovici Putin a înaintat o propunere privind candidatura lui Mihail Vladimirovici Mișustin pentru funcția de prim-ministru către Duma de Stat”, a scris Volodin pe canalul său de Telegram.

Politicianul a amintit că Duma de Stat, „pentru prima dată în istoria Rusiei moderne, va forma componența guvernului: aprobarea liderului guvernului, adjuncții săi și miniștrii federali”.

„Deputații își vor exercita noile competențe stabilite prin amendamentele la Constituția Federației Ruse în 2020”, a spus Volodin.

Candidatura lui Mișustin pentru un nou mandat în fruntea guvernului rus va fi discutată în ședința plenară a Dumei de Stat care este programată să înceapă la ora 14:00.

În ședința plenară, Mișustin va prezenta un raport, apoi deputații îi vor adresa întrebări, după care sunt planificate discursuri din toate cele cinci fracțiuni din Duma de Stat. În urma discuției, se va vota aprobarea candidaturii premierului. Conform regulilor Dumei de Stat, rezultatul votului este oficializat printr-o rezoluție a Camerei Parlamentului.

Urmăriți-ne pe canalul nostru de Telegram

Mihail Mișustin conduce guvernul rus din ianuarie 2020. El a fost șeful Serviciului Federal de Taxe înainte de a-l înlocui pe Dmitri Medvedev ca prim-ministru.

Potrivit legii, guvernul a demisionat după inaugurarea prezidențială care a avut loc pe 7 mai. Foștii miniștri şi vicepremieri continuă să lucreze, dar acum în calitate de interimari. Ei vor rămâne în funcție până la numirea noului guvern.

Oficial - al cincilea mandat. Putin a depus jurământul de învestire în funcția de președinte al Rusiei
Vladimir Putin, care este de mai bine de 20 de ani la putere în Rusia, începe pe 7 mai un nou mandat prezidențial de șase ani. La ceremonia de inaugurare de la Kremlin au participat mai mulți politicieni, artiști și alte persoane publice, care susțin politica lui Putin. Putin, în
Guvernul rus a demisionat. Începe formarea unui nou Cabinet de miniștri
Guvernul de la Moscova a demisionat după ce președintele rus Vladimir Putin a fost învestit în funcție. Decretul corespunzător a fost semnat cu puțin timp în urmă de către prim-ministrul rus Mihail Mișustin. Astfel, pentru prima dată, Executivul din Federația Rusă va fi format în conformitate cu no…