Oficial - al cincilea mandat. Putin a depus jurământul de învestire în funcția de președinte al Rusiei

Oficial - al cincilea mandat. Putin a depus jurământul de învestire în funcția de președinte al Rusiei
Captură video

Vladimir Putin, care este de mai bine de 20 de ani la putere în Rusia, începe pe 7 mai un nou mandat prezidențial de șase ani. La ceremonia de inaugurare de la Kremlin au participat mai mulți politicieni, artiști și alte persoane publice, care susțin politica lui Putin.

Putin, în vârstă de 71 de ani, a dominat viaţa politică din Rusia în ultimii 24 de ani şi încearcă să reconstruiască puterea şi dominaţia Moscovei asupra ţărilor vecine. Forţele armate ruse sunt implicate în prezent în invazia pe scară largă în Ucraina, începută în februarie 2022 la ordinul liderului de la Kremlin.

0:00
/
Sursa video: RIA Novosti

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Alegerile prezidențiale din Rusia au fost organizate în premieră pe parcursul a 3 zile, în perioada 15 - 17 martie 2024. Pentru Vladimir Putin au votat 76.277.708 persoane, adică 87,28% dintre alegătorii cu drept de vot.

În cele trei zile de scrutin, autoritățile electorale ruse au raportat mai multe incidente la secțiile de votare. Oamenii au turnat vopsea verde și dau foc la urnele de vot în semn de protest față de Putin. Potrivit proiectului OVD-Info, 86 de persoane din 21 de orașe au fost reținute în cele trei zile de alegeri.

Vladimir Putin va fi învestit în funcția de președinte al Rusiei pentru un nou mandat de șase ani
Președintelui rus Vladimir Putin va fi învestit marți, 7 mai, în funcția de președinte al Rusiei, pentru un nou mandat de șase ani. Vladimir Putin a fost reales în funcția de președinte la alegerile din martie, la doar câteva săptămâni după ce cel mai important oponent al său, Alexei Navalnîi,