Vladimir Putin va fi învestit în funcția de președinte al Rusiei pentru un nou mandat de șase ani

Vladimir Putin va fi învestit în funcția de președinte al Rusiei pentru un nou mandat de șase ani
Sursa foto: Reuters

Președintelui rus Vladimir Putin va fi învestit marți, 7 mai, în funcția de președinte al Rusiei, pentru un nou mandat de șase ani. Vladimir Putin a fost reales în funcția de președinte la alegerile din martie, la doar câteva săptămâni după ce cel mai important oponent al său, Alexei Navalnîi, a murit în circumstanțe suspecte într-o închisoare din Siberia.

Vladimir Putin va depune jurământul pentru un nou mandat de șase ani, pe 7 mai, la președinția Rusiei - Kremlin. Putin are 71 de ani și este la putere de aproape 25 de ani. Pentru a rămâne la putere mai multe mandate de președinte, Vladimir Putin a inițiat schimbări ale constituției.

Învestirea lui Vladimir Putin vine pe fondul unor avansuri făcute de armata rusă în Ucraina și la puțin timp după anunțul Kremlinului că va realiza exerciții cu arme nucleare tactice.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Alegerile prezidențiale din Rusia au fost organizate în premieră pe parcursul a 3 zile, în perioada 15 - 17 martie 2024. Pentru Vladimir Putin au votat 76.277.708 persoane, adică 87,28% dintre alegătorii cu drept de vot.

În cele trei zile de scrutin, autoritățile electorale ruse au raportat mai multe incidente la secțiile de votare. Oamenii au turnat vopsea verde și dau foc la urnele de vot în semn de protest față de Putin. Potrivit proiectului OVD-Info, 86 de persoane din 21 de orașe au fost reținute în cele trei zile de alegeri.

Putin va prelua oficial noul mandat pe 7 mai. Comisia Electorală a Rusiei a validat rezultatele alegerilor
Președinta Comisiei Electorale Centrale a Rusiei, Ella Pamfilova, a anunțat rezultatele oficiale ale alegerilor prezidențiale din Rusia. Potrivit acesteia, 76.277.708 persoane au votat pentru Vladimir Putin în cele trei zile de scrutin, scrie presa rusă. Potrivit rezultatelor finale oficiale, actua…