Viitorii șoferi nu vor mai putea susține proba practică a examenului auto la Soroca. Precizările ASP

Viitorii șoferi nu vor mai putea susține proba practică a examenului auto la Soroca. Precizările ASP
Sursa foto: africa-images

Începând cu 1 iulie 2024, în cadrul secției de calificare a conducătorilor auto din Soroca va putea fi susținută doar proba teoretică a examenului auto, anunță Agenția Servicii Publice (ASP).

Decizia a fost luată după examinarea infrastructurii rutiere a orașului Soroca, care, la moment, nu corespunde cerințelor de exigențe necesare evaluării obiective a competențelor acumulate de candidat pe trasee diversificate, în contexte și situații variate, ce ar putea apărea într-un trafic rutier intens.

Este vorba despre intensitatea redusă a circulației rutiere, lipsa intersecțiilor cu grad sporit de complexitate, foarte puține semafoare ș.a.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Astfel, candidații care au absolvit unitățile de instruire a conducătorilor de vehicule din raionale Soroca, Drochia și Florești și susțineau anterior examenele practice la Soroca vor putea susține proba practica în cadrul secțiilor de examinare a conducătorilor auto din Bălți, Edineț, Orhei.

Cetățenii au opțiunea de a susține examenele auto, teorie și practică, în cadrul celor trei secții de examinare din Chișinău, indiferent unde au făcut școala de șoferi. Candidații pot selecta una din următoarele subdiviziuni din capitală: str. Salcîmilor, 28;  str. Calea Ieșilor, 14 și str. Academician Sergiu Rădăuțanu, 1.