VIDEO/ Rusia: Mii de locuințe au fost inundate la Orsk, după ce a cedat barajul care proteja orașul de râul Ural

VIDEO/ Rusia: Mii de locuințe au fost inundate la Orsk, după ce a cedat barajul care proteja orașul de râul Ural
Sursa foto: captură foto/ria.ru

Peste 6 mii de case și alte peste 6 mii de blocuri rezidențiale au fost inundate în orașul rusesc Orsk, după ce a cedat un baraj în plină topire a zăpezii din munții Ural, scrie presa rusă. Potrivit autorităților din regiune, peste 2.000 de persoane, inclusiv 689 de copii, au fost evacuate.

„În Orsk, 6.641 de clădiri rezidențiale și 6.641 de terenuri gospodărești au fost inundate. Peste 2.000 de persoane au fost evacuate, inclusiv 689 de copii. Au fost pregătite 16 centre de cazare temporară, care adăpostesc 1.375 de persoane, inclusiv 249 de copii", se arată în comunicatul emis de autoritățile rusești.

Potrivit primarului din Orsk, Vasili Kozupitsa, aceste 16 centre de cazare temporară sunt pregătite să găzduiască 12.395 de persoane.

„Cea mai dificilă situație este în sectorul sovietic. Crește nivelul apei. Am început să evacuăm locuitorii satului Lesotorgoîi. În același timp, identificăm cetățeni care încă rămân în casele lor în zonele inundate. Poate cineva nu a putut pleca din motive de sănătate sau din alte motive și au nevoie de ajutor”, a spus primarul.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Potrivit datelor operaționale, în zona inundată sunt 6.689 case de locuit, inclusiv 133 de blocuri, 25 de școli și grădinițe, 9 instituții medicale ș.a.

Vineri, 5 aprilie, barajul care a protejat orașul Orsk de râul Ural s-a rupt. Astfel, a început evacuarea în masă a oamenilor din orașul vechi.

0:00
/
Sursa video: tass.ru
0:00
/
Sursa video: tass.ru
0:00
/
Sursa video: tass.ru