VIDEO/ Mii de pachete cu țigări fără acte de proveniență, ridicate de la patru bărbați din raionul Fălești

VIDEO/ Mii de pachete cu țigări fără acte de proveniență, ridicate de la patru bărbați din raionul Fălești
Sursa foto: Poliția R. Moldova

Patru bărbați din raionul din raionul Fălești au pus în aplicare o schemă de procurare, depozitare și ulterioara transportare ilegală peste frontiera R. Moldova a produselor de tutungerie în cantități mari. Oamenii legii au efectuat percheziții la domiciliile și în mașinile acestora, unde au fost depistate și ridicate 12 mii de pachete de țigări fără acte de proveniență. Valoarea pe piață neagră a țigărilor depistate și ridicate este estimată la aproximativ 750.000 de lei.

Poliția a stabilit faptul că un grup format din patru bărbați din raionul Fălești, cu vârstele cuprinse între 33 și 45 de ani, în bunurile mobile și imobile ce le aparțin cu dreptul de proprietate sau în arendă, depozitează produse de tutungerie fără acte de proveniență, cu ulterioara transportare ilegală peste frontiera R. Moldova.

„La 10 aprilie, ofițerii de investigație în comun cu angajații Inspectoratului de Poliție Fălești au descins cu percheziții la domiciliile și în mașinile acestora, unde au fost depistate și ridicate 12 mii de pachete de țigări fără acte de proveniență și o armă pneumatică deținută ilegal. Valoarea pe piață neagră a țigărilor depistate și ridicate este estimată la aproximativ 750 000 de lei”, anunță Poliția.

Acțiunile procesuale continuă, iar persoanele bănuite sunt cercetate în libertate, pentru stabilirea rolului fiecăreia, cu garantarea prezumției nevinovăției, potrivit legii.