VIDEO/ De Ziua Europei, ambasadorul UE la Chișinău a cântat în limba română piesa „În limba ta”

VIDEO/ De Ziua Europei, ambasadorul UE la Chișinău a cântat în limba română piesa „În limba ta”
Captură - Facebook/European Union in the Republic of Moldova

În seara zilei de 9 mai,  când R. Moldova a marcat Ziua Victoriei asupra nazismului și Ziua Europei, ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, Jānis Mažeiks, a cântat în Piața Mării Adunări Naționale o piesă în limba română, pe versurile lui Grigore Vieru.

În cadrul concertului organizat în centrul capitalei cu ocazia Zilei Europei, pe scena din Piața Mării Adunări Naționale au evoluat mai mulți artiști autohtoni, precum și formația Kalush Orchestra din Ucraina. Ambasadorul UE în R. Moldova, Jānis Mažeiks a cântat în limba română o piesa „În limba ta” pe versurile lui Grigore Vieru, alături de artistul Cristofor Aldea-Teodorovici.

0:00
/

Urmăriți-ne pe canalul nostru de Telegram

Piesa rock în limba română, pe versurile lui Grigore Vieru, a fost lansată de ambasadorul Jānis Mažeiks în vara anului 2023, cu ocazia Zilei Limbii Române.

Piesa originală „Dzimtā Valoda” a fost compusă în anii ’90 de o formație din Letonia, care a folosit traducerea în letonă a poeziei „În limba ta” de Grigore Vieru.

Ambasadorul Jānis Mažeiks a declarat anterior că în Letonia, țara sa natală, toată lumea cunoaște această piesă, care a devenit câștigătoare la un concurs muzical în 1986 și care este considerată unul dintre simbolurile renașterii naționale.

VIDEO/ Ambasadorul UE la Chișinău cântă în română: Şi doar în limba ta te poţi opri din plâns
Ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, Jānis Mažeiks, a lansat piesa rock în limba română, pe versurile lui Grigore Vieru, cu ocazia Zilei Limbii Române. „Poți aduce omagiu limbii române în cele mai diverse moduri. Ambasadorul UE la Chișinău, Jānis Mažeiks, a decis să o facă, interpretând versur…