VIDEO/ Copiii militarilor ruși care au luptat pe frontul din Ucraina, trimiși să se odihnească în Coreea de Nord

VIDEO/ Copiii militarilor ruși care au luptat pe frontul din Ucraina, trimiși să se odihnească în Coreea de Nord
Tabără internațională pentru copii din Coreea de Nord. Sursa foto: Flickr / Eric Lafforgue

Copiii militarilor ruși care au decedat sau au fost răniți pe frontul din Ucraina sunt trimiși la tabere de odihnă în Coreea de Nord. Cu precizări în acest sens a venit comisara rusă pentru drepturile copilului, Maria Lvova-Belova, pe numele căreia Curtea Penală Internațională de la Haga a emis anul trecut mandate internaționale de arestare.

„În mod regulat, diferite state invită copiii din alte țări la odihnă și la proceduri balneare. În această situație, Coreea de Nord a procedat la fel, susținând familiile în care au decedat tații, în care aceștia au fost răniți în cadrul operațiunii militare speciale”, a menționat astăzi oficiala rusă, în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit lui Lvova-Belova, în „astfel de situații stresante”, copii trebuie să aibă posibilitatea de a călători, de a vedea lucruri noi și de a-și face prieteni noi.

„Asta le permite copiilor să facă față grijilor pe care le au. De aceea, îi transmitem un mare mulțumesc Coreei de Nord pentru o astfel de oportunitate”, a conchis comisara rusă pentru drepturile copilului.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Potrivit publicației Novye Izvestia, primul oficial rus care a propus expedierea copiilor ruși în vacanță în taberele de pioneri din Coreea de Nord a fost guvernatorul regiunii Primorsk. Oleg Kojemeako a exprimat această idee în septembrie 2023, în timpul vizitei liderului nord-coreean Kim Jong-un în Rusia.

Atunci, Kojemeako și-a explicat propunerea prin necesitatea dezvoltării relațiilor bilaterale între cele două țări, care să includă un program de schimb școlar. Totodată, guvernatorul din Primorsk a remarcat că „marea este mai caldă” în Coreea de Nord.

Amintim că, pe 17 martie 2023, Curtea Penală Internațională de la Haga a emis mandate internaționale de arestare pe numele lui Vladimir Putin și a Mariei Lvova-Belova, care s-ar afla în centrul schemei de deportare forțată a mii de copii ucraineni în Federația Rusă

Moscova a respins toate acuzațiile, susținânf că i-a „salvat” pe copiii ucraineni din zonele de conflict şi că a pus în aplicare procedurile necesare pentru a-i reuni cu familiile lor.

0:00
/
Sursa video: Smotri