VIDEO/ Angajații Căii Ferate a Moldovei își vor primi salariile pentru decembrie până la sfârșitul lunii martie

VIDEO/ Angajații Căii Ferate a Moldovei își vor primi salariile pentru decembrie până la sfârșitul lunii martie
Sursa foto: CFM

Angajații Întreprinderii „Calea Ferată a Moldovei” (CFM) își vor primi salariile pentru luna decembrie până la sfârșitul lunii martie. Declarația a fost făcută de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, potrivit căruia, angajații CFM și-au primit salariile pentru octombrie și noiembrie, iar acum a început acoperirea restanțelor salariale pentru decembrie. Pentru a achita salariile angajaților, CFM a primit un credit și a făcut mai multe „economii”, susține Spînu.

„Atunci când și-a dat demisia fostul director erau datorii la salarii din luna octombrie. Săptămâna trecută a fost închisă definitiv luna noiembrie, zilele acestea deja au început să fie achitate salariile pentru luna decembrie. Cu siguranță, până la finalul acestei luni vom închide luna decembrie. (...) Banii s-au luat din economiile care se fac din reducerea anumitor costuri. Prima solicitare pe care am avut-o față de noul administrator interimar a fost să treacă în revistă fiecare linie de cheltuieli și să vedem cum putem salva ceva resurse. Agenția Proprietății Publice a oferit, printr-o întreprindere de stat, un credit către CFM pentru a putea acoperi aceste datorii”, a spus Andrei Spînu în cadrul emisiunii „Rezoomat” de la RliveTV.

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale spune că veniturile din vânzările de servicii de transport pe căile ferate sunt în creștere. Acest lucru, potrivit lui Săpînu va duce la faptul că „încet-încet” CFM „nu va mai avea restanțe nici pentru o lună la salarii”.

„Urmărim zilnic cum cresc veniturile din vânzările de servicii de transport pe căile ferate. Lucrurile s-au stabilizat, așteptăm să avem și creșteri în perioadele următoare și încet-încet să oferim banii ca oamenii să nu mai aibă restanțe nici pentru o lună la salarii”, a mai spus ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.
0:00
/
Sursa: Rlive TV

Fostul șef al întreprinderii „Calea Ferată a Moldovei”, Oleg Tofilat, și-a dat demisia în luna ianuarie. În februarie, Serghei Tomșa a fost numit director interimar al CFM.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Pe 9 februarie curent, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a anunțat că o bună parte din restanțele salariale față de angajații CFM ar urma să fie achitate până la finele lunii februarie sau începutul lunii martie.

La sfârșitul lunii februarie, directorul general al Agenției Proprietății Publice (APP), Roman Cojuhari, declara că angajații de la Calea Ferată a Moldovei (CFM) își vor primi restanțele salariale „în cel mult o săptămână”.

La începutul lunii februarie, lucrătorii Căii Ferate din Basarabeasca au organizat o acțiune de protest, în cadrul căreia au solicitat achitarea restanțelor salariale. Atunci, CFM anunța că mii de angajați nu au primit bani de două luni, suma datoriei pentru această perioadă ridicându-se la 90 de milioane de lei.

În prezent, la Căile Ferate lucrează aproximativ 6.000 de persoane, aceasta fiind cea mai mare companie de stat din țara noastră.

Autoritățile dau asigurări că angajații Căii Ferate își vor primi restanțele salariale „în cel mult o săptămână”
Angajații de la Calea Ferată a Moldovei (CFM) își vor primi restanțele salariale „în cel mult o săptămână”. Precizările au fost făcute de către directorul general al Agenției Proprietății Publice (APP), Roman Cojuhari, în cadrul emisiunii „Cutia Neagră PLUS”, de la TV8. „Reafirm poziția că oamenii…