VIDEO/ A fost inaugurată noua secție de terapie intensivă a spitalului municipal „Gheorghe Paladi”

VIDEO/ A fost inaugurată noua secție de terapie intensivă a spitalului municipal „Gheorghe Paladi”
Sursa foto: ms.gov.md

Spitalul Clinic Municipal „Gheorghe Paladi” are o nouă secție de anestezie și terapie intensivă. Potrivit directorului instituției, Vasile Guzun, persoanele care vor beneficia de acest proiect sunt pacienții, lucrătorii medicali și Clinica de Anestezie și Terapie Intensivă, fiind o bază clinică a Universității de Stat de Medicină prin pregătirea cadrelor medicale atât a studenților cât și a rezidenților.

Astfel, secția ATI și-a mărit capacitatea, de la 6 la 13 paturi și va acorda asistență medicală înalt calificată tuturor pacienților în stare critică, pacienți cu patologii cardiovasculare, patologii chirurgicale și ginecologice. Laboratorul, dotat cu mobilier și echipamente medicale performante, va efectua toate analizele de urgență necesare 24/24.

Totodată, spitalul a fost asigurat cu tomograf computerizat de ultimă generație care se instalează la moment, ultrasonograf modern, analizator pentru aprecierea echilibrului acido-bazic, aparate pentru anestezie, monitoare pentru funcții vitale, defibrilatoare, ventilatoare pulmonare, stație de producere a oxigenului și generator electric.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Reparația capitală a secției, în sumă de circa 17,5 milioane lei, a fost realizată în cadrul proiectului Băncii Mondiale ,,Răspuns de Urgență la COVID-19” în R. Moldova, gestionat de Ministerul Sănătății. În total, au fost efectuate lucrările de reparație a 11 secții ATI din cadrul instituțiilor medicale strategice din țară.

0:00
/
Sursa video: Facebook/IMSP Spitalul Clinic Municipal “Gheorghe Paladi”

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Anul, în cadrul spitalului sunt tratați circa 25.000 de pacienți.

Pe 19 martie, în incinta Spitalului Raional Soroca „Anatolie Prisăcari” a fost inaugurată secția Anestezie și Terapie Intensivă (ATI), reparată capital, fiind pus în funcțiune și tomograful computerizat din centrul primar AVC.

Condiții europene la Spitalul din Soroca: Cum arată secția Anestezie și Terapie Intensivă, după reparație
Dublă sărbătoare la Spitalul Raional Soroca „Anatolie Prisăcari”. Astăzi, în incinta instituției medicale a fost inaugurată secția Anestezie și Terapie Intensivă (ATI), reparată capital, fiind pus în funcțiune și tomograful computerizat din centrul primar AVC. Prezentă la eveniment, președinta Maia…