Vicepremierul ucrainean, Oleksandr Kubrakov, a fost demis de Parlament

Vicepremierul ucrainean, Oleksandr Kubrakov, a fost demis de Parlament
Sursa foto: railway.supply

Parlamentul ucrainean a votat joi pentru destituirea vicepremierului Oleksandr Kubrakov, care a fost responsabil pentru eforturile de reconstrucţie în timpul războiului şi pentru crearea unui coridor vital pentru exporturile ucrainene pe Marea Neagră, a anunţat forul legislativ de la Kiev, scrie Agerpres.

Kubrakov a ajutat și la asigurarea rutelor logistice pentru milioane de persoane care au încercat să se adăpostească după începerea războiului lansat de Rusia în februarie 2022.

Potrivit presei ucrainene, ministerul condus până acum de Oleksandr Kubrakov ar urma să fie împărţit în două portofolii separate, consacrate infrastructurii şi politicilor regionale.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Deocamdată nu este clar cine îl va înlocui pe Kubrakov. Acesta a afirmat pe Facebook că destituirea sa nu a fost discutată cu el înainte de vot şi că nu i s-a dat şansa de a prezenta în parlament un raport privind activitatea sa.

Oleksandr Kubrakov a fost desemnat ministru în decembrie 2022. Anterior, el deţinuse funcţia de ministru al infrastructurii.