Valul de demisii de la Curtea de Apel Chișinău. Încă trei judecători au depus cereri

Valul de demisii de la Curtea de Apel Chișinău. Încă trei judecători au depus cereri
Sursa foto: Facebook/Curtea de Apel Chișinău

Valul de demisii de la Curtea de Apel Chișinău continuă. Alți trei magistrați au depus cereri. Este vorba despre Nelea Budăi, Nina Cernat și Vitalie Cotorobai, scrie zdg.md.

Potrivit sursei, cei trei magistrați au notificat Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) despre plecare. Totodată, majoritatea judecătorilor își motivează dorința de a pleca din sistem „din motive personale”.

În total 20 de judecători au depus cereri. Consiliul Superior al Magistraturii va examina cererile în ședința din 7 mai, care va începe la 09:30.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Potrivit informațiilor de pe portalul instanței, în cadrul Curții de Apel Chișinău urmează să activeze 57 posturi de judecători însă, la moment, în cadrul instanței, activează doar 40 de judecători, dintre care 3 judecători sunt transferați temporar la Curtea Supremă de Justiție, un judecător este detașat în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii  iar un alt judecător este suspendat din funcție, iar efectiv în funcție, în cadrul instanței se află 35 judecători.

Curtea de Apel Chișinău este de un preşedinte asistat de doi vicepreşedinţi, ultimii exercitând concomitent şi funcţia de preşedinți ai colegiilor formate în cadrul instanţei. Preşedintele şi vicepreşedinţii Curţii de Apel Chișinău sunt numiţi în funcţie de către Consiliul Superior al Magistraturii, pe un termen de 4 ani.

17 judecători de la Curtea de Apel Chișinău au depus cereri de demisie. Când le va examina CSM
17 judecători de la Curtea de Apel Chișinău și-au dat demisia. Cererile acestora urmează să fie examinate la ședința Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) în ședința din 7 mai. Potrivit ordinii de zi, publicate pe site-ul CSM, și-au dat demisia următorii judecători: Sergiu Arnăut, Eugeniu Cli…