17 judecători de la Curtea de Apel Chișinău au depus cereri de demisie. Când le va examina CSM

17 judecători de la Curtea de Apel Chișinău au depus cereri de demisie. Când le va examina CSM
Sursa foto: justitietransparenta.md

17 judecători de la Curtea de Apel Chișinău și-au dat demisia. Cererile acestora urmează să fie examinate la ședința Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) în ședința din 7 mai.

Potrivit ordinii de zi, publicate pe site-ul CSM, și-au dat demisia următorii judecători: Sergiu Arnăut, Eugeniu Clim, Ina Dutca, Silvia Gîrbu, Ghenadie Lîsîi, Viorica Mihaila, Igor Mînăscurtă, Negru Veronica, Anatol Pahopol, Ecaterina Palanciuc, Ion Secrieru, Stelian Teleucă, Ion Țurcan, Boris Talpă, Steliana Iorgov, Liubovi Brînza și Sergiu Daguța.

Subiectul este primul pe ordinea de zi a ședinței din 7 mai, care va începe la 09:30.

Potrivit informațiilor de pe portalul instanței, în cadrul Curții de Apel Chișinău urmează să activeze 57 posturi de judecători însă, la moment, în cadrul instanței, activează doar 40 de judecători, dintre care 3 judecători sunt transferați temporar la Curtea Supremă de Justiție, un judecător este detașat în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii  iar un alt judecător este suspendat din funcție, iar efectiv în funcție, în cadrul instanței se află 35 judecători.

Curtea de Apel Chișinău este de un preşedinte asistat de doi vicepreşedinţi, ultimii exercitând concomitent şi funcţia de preşedinți ai colegiilor formate în cadrul instanţei. Preşedintele şi vicepreşedinţii Curţii de Apel Chișinău sunt numiţi în funcţie de către Consiliul Superior al Magistraturii, pe un termen de 4 ani.