USM a primit două granturi de peste 5 milioane de euro. Vor fi dotate laboratoarele și modernizate programele de studii

USM a primit două granturi de peste 5 milioane de euro. Vor fi dotate laboratoarele și modernizate programele de studii
Sursa foto: mec.gov.md.

Laboratoarele Universității de Stat din Moldova (USM) vor fi dotate cu echipamente de ultimă generație, iar programele de studii vor fi modernizate, anunță Ministerul Educației și Cercetării (MEC). În acest sens, instituției i-au fost acordate două granturi în valoare totală de peste cinci milioane de euro pentru implementarea unor subproiecte investiționale în cadrul proiectului „Învățământul Superior din Moldova”, implementat de MEC și finanțat de Banca Mondială.

Primul grant a constituit circa 2,08 milioane de euro, iar al doilea - 3,5 milioane de euro.

Cu resursele oferite de MEC și Banca Mondială, universitatea va crea un cluster educațional - științific pentru suportul biotehnologiilor moderne în economia națională și achiziționarea utilajelor moderne și a tehnologiilor avansate pentru practicum la fizică.

Totodată, va fi modernizat procesul didactic în domeniul științelor biologice, fizice și ale mediului în contextul rigorilor pieței muncii, precum și procesul de formare profesională la specialitățile Informatică și Informatică Aplicată.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Concomitent, abilitățile practice ale studenților de la domeniile generale de studii Științe chimice și Științe ale educației vor fi fortificate și dezvoltate competențele digitale ale cadrelor didactice.

În total, în cadrul Proiectului „Învățământul Superior din Moldova” sunt alocate circa 24,7 milioane de euro pentru modernizarea a 7 universități și 6 colegii pedagogice din țară, iar de aceste rezultate vor beneficia peste 35 de mii de studenți și circa 2 300 de cadre didactice.

UTM a câștigat 3,5 milioane de euro într-un proiect de învățământ. În ce vor fi investiți banii
Studenții și cadrele didactice de la Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM) vor beneficia de laboratoare performante și programe de studii moderne. În acest sens, miercuri, 21 februarie, au fost lansate patru subproiecte în valoare totală de 3,5 milioane de euro, câștigate de UTM în cadrul celei de-…