Ursula von der Leyen este candidata Partidului Popular European pentru funcția de președintă a Comisiei Europene

Ursula von der Leyen este candidata Partidului Popular European pentru funcția de președintă a Comisiei Europene
Sursa foto: vonderleyen_epp / X

Partidul Popular European (PPE) a ales-o pe actuala președintă a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, drept candidată pentru un nou mandat la aceeași funcție. Despre acest lucru a anunțat europarlamentarul român și vicepreședintele Grupului PPE din Parlamentul Eoropean, Siegfried Mureşan.

„Ursula von der Leyen este, oficial, candidata Partidului Popular European pentru funcția de președintă a Comisiei Europene pentru următorii 5 ani. Candidatura sa a fost aprobată astăzi, prin vot, în plenul Congresului PPE de la București”, a scris eurodeputatul pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui Mureșan, în următoarele trei luni, PPE va face campanie și va vorbi despre „lucrurile bune pe care Comisia Europeană, condusă de Ursula von der Leyen, și Parlamentul European, le-a reușit pentru oameni”.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Printre acestea s-ar număra adoptarea Mecanismului European de Redresare și Reziliență, reducerea dependenței energetice față de Federația Rusă și decizia de începere a negocierilor de aderare cu R. Moldova și Ucraina.

Într-un mesaj publicat pe rețeaua X, Ursula von der Leyen a îndemnat internauții să o urmărească pe un cont special, pentru a fi la curent cu campania sa pentru alegerile europene care urmează să aibă loc între 6 și 9 iunie.

Von der Leyen ocupă funcția de șefă a executivului european din 2019 și este al doilea președinte german al Comisiei Europene, după Walter Hallstein (CDU), care a fost primul președinte al Comisiei Comunității Economice Europene.