Un moscovit care a strigat „Nu războiului”, reținut și apoi internat într-un spital de psihiatrie

Un moscovit care a strigat „Nu războiului”, reținut și apoi internat într-un spital de psihiatrie
Colaj ziar.md. Sursa foto: captură video

Cetățeanul rus, Denis Hamidulin, locuitor din Moscova, reținut în Piața Roșie după ce a vociferat „Nu războiului!”, a fost internat timp de nouă zile într-un spital de psihiatrie, unde i s-au injectat substanțe psihotrope. Informația a fost făcută publică de către avocatul proiectului pentru drepturile omului „OVD-Info”, care l-a ajutat pe Hamidulin, scrie MEDUZA.

Potrivit avocatului, Hamidulin a fost reținut în centrul Moscovei pe 28 aprilie. În cadrul departamentului Ministerului Afacerilor Interne pentru regiunea Tver, pe numele său au fost întocmite protocoale administrative privind nesupunerea față de poliție și „discreditarea” Armatei ruse. Ulterior, instanța l-a condamnat la 14 zile de arest și l-a trimis la Centrul special de detenție nr. 2.

Pe 5 mai, mama tânărului a fost informată că fiul ei a fost transferat la spitalul de psihiatrie nr. 4, deoarece acesta ar fi opus rezistență și s-a repezit la poliție. Denis a spus că la spital a fost injectat cu psihotrope, după care i-a fost greu să se ridice, să se miște și să țină în mâini un pix.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Acesta a fost internat în spital până pe 13 mai, apoi a fost returnat la centrul special de detenție. Pe 14 mai, deținutul a fost adus la Tribunal, unde, împreună cu avocatul său, a depus o cerere de restabilire a termenului de depunere a plângerii împotriva arestării.

OVD-Info a publicat un videoclip de la tribunal, din care se vede cum Hamidulin are dificultăți de mișcare. În cadrul judecătoriei a fost chemată o ambulanță, însă medicii au spus că nu există niciun motiv de internare. Judecătorul a respins cererea tânărului și l-a returnat la centrul special de detenție, unde va trebui să stea încă șapte zile de arest.

0:00
/
Sursa video: «ОВД-Инфо»